מהירות היא שם המשחק: גוגל מציגי מדדי ליבה חיוניים לדירוג אתרים במנועי חיפוש
נכתב ב-31 במאי 2020
גוגל מציגה שלושה מדדים חיוניים שישמשו אות (signal) משמעותי בדירוג אתרים במנוע החיפוש
גוגל משתמשת בפרמטרים רבים כדי לקבוע את מיקום האתר שלכם במנוע החיפוש שלה. הנוסחה מורכבת ומשתנה לעתים קרובות, כאשר גוגל מעדכנת את האלגוריתם שלה. אלמנטים מסוימים, שבעבר היו בעלי חשיבות גבוהה, נדחקו לשוליים ואף נעלמו לחלוטין מהנוסחה. למשל, לפני מספר שנים, הודיעה גוגל בגלוי כי מנוע החיפוש לא מתייחס לשדה מילות המפתח (meta keywords), לאחר שבמשך תקופה ארוכה נחשב שדה זה לחשוב ביותר.
מקצועני קידום אתרים יודעים שהתחום מתעדכן ומשתנה לעתים קרובות, ולכן יש צורך במעקב צמוד אחר הסטטיסטיקות של האתר באמצעות כלים מתאימים, בחינת הביצועים שלו, ביצוע שיפורים, כתיבת תוכן איכותי וכמובן – תשומת לב לעדכונים ולחדשות הקשורים בתחום.
מהירות עליית האתר הינה פרמטר חשוב בקביעת הדירוג שלו במנועי חיפוש, בדגש על מהירות עליית האתר בטלפונים סלולריים – מדובר בסיגנל שגוגל מייחסת לו חשיבות מרובה זה מספר שנים. אתרים מסורבלים ואיטיים מתקשים מאוד להתקדם בתוצאות החיפוש בשל כך. כעת, מחדדת גוגל את הפרמטרים ומציגה שלושה מדדים חיוניים (Core Web Vitals), שאותם היא מגדירה כאות (signal) חשוב, המשמש לקביעת הדירוג של אתרים שונים.
מדדי הליבה החיוניים של גוגל
- Largest Contentful Paint – הזמן שלוקח לחלק המרכזי של התוכן באתר להיטען. גוגל לא מצפה שכל האתר או העמוד ייטען מייד, אבל יש צורך בטעינה זריזה של החלקים החשובים של האתר, על מנת שיהיו זמינים לגולש כמה שיותר מהר. המהירות האידיאלית ל-LCP היא 2.5 שניות או פחות.
- First Input Delay – מדד זה מתייחס יותר לחוויית המשתמש, ובודקת מתי הוא מבצע אינטראקציה עם העמוד הנטען בפעם הראשונה. הזמן האידיאלי ל-FID הוא פחות מ-100 שניות.
- Cumulative Layout Shift – סביר להניח שנתקלתם בחוויה המפוקפקת הזו בעצמכם – מכיוון שעמוד האינטרנט שהגעתם אליו ממשיך להיטען גם בזמן כשכבר התחלתם לקרוא או למלא בו טופס (בעיקר כאשר מדובר על עמודים עמוסים, מלאים במודעות, פופ אפים ושאר אשפה), יש סיכוי שבשלב כלשהו העמוד "יקפוץ" או יזוז, ותצטרכו לגלול כדי להגיע שוב אל המקום שאליו הגעתם. גרוע מכך, במקרים מסוימים, התזוזה הזו תגרום לכם להקליק על אלמנט שבכלל לא רציתם להקליק עליו – חוויית משתמש גרועה לכל הדעות. המדד שגוגל מגדירה כ"טוב" במקרה זה, הוא פחות מ-0.1. החישוב קצת מורכב, אבל הרעיון פשוט מאוד – אנחנו לא רוצים שהגולש יחווה תזוזה של העמוד.
מדדים נוספים שגוגל מייחסת להם חשיבות רבה הם התאמה לסמארטפונים, https, אתרים נקיים ממודעות חודרניות וגלישה בטוחה (כלומר, אתר שאין בו קוד זדוני).
מטרת מדדי הליבה היא לספק למפתחים ולמנהלי אתרים בסיס אחיד של פרמטרים, לפיהם יש לבנות ולנהל אתרים. גוגל הצהירה כי הכנסת מדדי הליבה לאלגוריתם לא יתבצע בשנת 2020, וכי היא תיתן התראה של שישה חודשים לפני ביצוע שינוי משמעותי זה.
—
האתר שלכם לא מתקדם לשום מקום? הגולשים לא מגיעים? ניהול מקצועי של האתר ישפר את המיקום שלכם במנועי החיפוש ויזניק את האתר שלכם קדימה. צרו קשר עכשיו!