[email protected] // 054-6566464

גוגל מאשרת: העברת אתר לאחסון חדש משפיעה על SEO

נכתב ב-4 במרץ 2022

האם העברת אתר משרת אחסון אחד לאחר משפיעה על הקידום שלו? בהחלט. גוגל מסבירה איך ה-SEO של אתר מושפע כאשר מעבירים את האתר לאחסון חדש.

העברת אתר לאחסון חדש היא עניין שבשגרה. ברוב המקרים, הצורך נובע מהעובדה שהאחסון הנוכחי פשוט לא טוב או לא מהיר מספיק. לעתים יש תקלות או פריצות מרובות, ואז אין מה לעשות וחייבים לעבור לאחסון חדש. יש חשיבות גבוהה לבחירת אחסון אתרים איכותי, מאובטח ומהיר. התשתית של האתר היא חלק חשוב מאוד מהאיכות הכללית שלו, ובהחלט משפיעה גם על קידום האתר במנועי חיפוש. אם יש לכם אתר וורדפרס, העברת אתר בין שרתים לא אמורה להיות מסובכת. ובכל זאת, חשוב מאוד להבין את ההשפעה של המעבר על ה-SEO ולהיערך בהתאם.

באחד הסרטונים האחרונים שעלו במסגרת פרויקט Ask Googlebot של גוגל, עלתה השאלה האם העברת אתר לשרת אחר (מיגרציה) משפיעה על קידומו. ג'ון מולר, Google’s Search Advocate, השיב כי כאשר מעבירים את האתר לאחסון אחר, גוגל יתנהג קצת אחרת עם האתר, וניתן יהיה לראות זאת אם האתר מנוטר במסגרת שירות ניהול אתרים מקצועי.

שינויים בקצב הסריקה

השינוי המרכזי שניתן לראות מיד עם העברת האתר, הוא שגוגל מאט את קצב סריקת האתר (קרולינג). מולר מסביר כי הדבר נעשה על מנת שלא ליצור בעיות בשרת החדש על ידי קרולינג תכוף מדי. לא משנה באיזה שרת בחרתם, ברגע שהעברתם את האתר, קצב הסריקה שלו יואט. לאחר זמן מה, כאשר המערכות של גוגל מזהות שהאצת קצב הסריקה לא תגרום לבעיות באתר, הקרולינג יחזור לקצב נורמלי. אם מדובר באתר תדמיתי סטטי יחסית, זה לא מאוד קריטי. אבל אם יש לכם אתר תוכן, זה אומר שגוגל יבוא לבקר לעתים רחוקות יותר, ותכנים חדשים באתר יתאנדקסו יותר לאט. עובדה זו תשפיע משמעותית על קידום האתר, לפחות בשלבים הראשונים שלאחר העברת האתר.

שינויים במהירות עליית האתר וחיפושים מבוססי מיקום

בדרך כלל, העברת האתר לאחסון אחר תשנה את מהירות העלייה שלו (אם בחרתם נכון, האתר יעלה מהר יותר, כמובן). מנוע החיפוש של גוגל מבחין בקלות בשינויים במהירות טעינת האתר. חשוב מאוד לבחור אחסון שנמצא פיזית במקום המתאים לקהל היעד שלכם (למשל, עבור קהל ישראלי מומלץ לבחור באחסון אתרים בישראל). שינוי משמעותי לרעה במהירות טעינת האתר ישפיע על SEO ועל ציון ה-Page Experience שלו. עם זאת, בגוגל מדגישים כי מיקומו הפיזי של השרת לא מהווה פקטור בהצגת תוצאות חיפוש על פי מיקום. כדי להבין מה המיקום הגיאוגרפי של קהל היעד שלכם, גוגל משתמש באינדיקטורים כמו שם הדומיין או בהגדרות שנתתם לו ב-Google Search Console.

 

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!