[email protected] // 054-6566464

מדריך מידג'רני למתחילים – חלק א'

נכתב ב-24 ביוני 2023

כשהתחלתי לכתוב את המדריך הזה, לא חשבתי שהוא יהפוך למסמך כל כך ארוך, אבל מסתבר שאין ברירה. המטרה שלי היתה לכתוב מדריך שמיועד למי שרוצה להתנסות במידג'רני אבל נרתע קצת מהחסם המעצבן של הממשק. כלומר – מדריך מידג'רני למתחילים.

יש לא מעט חסמים בדרך לכיף של הבינה המלאכותית – הממשק הטקסטואלי, השפה, הפרמטרים, הדרך שבה מבקשים לשדרג תמונה ועוד. יש צורך בקצת יותר ממיומנויות מחשב בסיסיות כדי להשתמש במידג'רני, וצריך גם לדעת אנגלית ברמה סבירה, אחרת יהיה לכם קשה להיכנס לעניין. אני מניחה שמתישהו הממשק ישתפר וזה יהפוך את העסק להרבה יותר נגיש, אבל בינתיים אנחנו עוד לא שם.

המדריך הזה מיועד למי שרוצה להתנסות במידג'רני, ולא מכיר בכלל את היישום או לא יודע מאיפה להתחיל.

בחלק הראשון של המדריך, שאותו אתם קוראים עכשיו, תמצאו הסברים כלליים על Midjourney, איך נרשמים לדיסקורד ולמידג'רני עצמו, איך מזמינים את הבוט של מידג'רני לשרת פרטי, ותקבלו גם מידע על תוכניות המנויים של מידג'רני.

בחלק השני, שמכסה יותר את התכל'ס, אסביר מהו הפרומפט, איך משתמשים בו, ובעצם איך יוצרים תמונות באמצעות מידג'רני.

*** מעוניינים בשירותי יצירת תמונות באמצעות מידג'רני? צרו קשר ונדבר על בינה מלאכותית ושאר דברים מגניבים! ***

שירות יצירת תמונות מידג'רני

 

מדריך מידג'רני – חלק א'

חלק א' כולל מידע כללי, הרשמה לדיסקורד, הרשמה למידג'רני ותוכניות מנויים.

תוכן עניינים

מה זה מידג'רני?

מידג'רני (Midjourney) הוא מחולל תמונות על בסיס פרומפטים באמצעות בינה מלאכותית (AI). במילים פשוטות, זהו יישום מתוחכם (ומגניב), שמקבל פקודת טקסט והופך אותה לתמונה. למשל, אתם יכולים לבקש ממנו "נסיכה לוחמת רוכבת על סוס", והוא ייתן לכם את היצירה הבאה:

מידג'רני - נסיכה לוחמת על סוס

למעשה, כברירת מחדל, הוא ייתן לכם 4 תמונות, ומשם תוכלו להתחיל תהליך של שדרוגים ושינויים בתמונה, אבל נגיע לזה בהמשך, כשנדבר על הפרומפט (בחלק ב' של המדריך).

קיימים בשוק כמה וכמה מנועי בינה מלאכותית שיוצרים תמונות מפקודות טקסט, אבל נכון לעכשיו Midjourney הוא המוצלח והאיכותי מביניהם. זה כמובן נכון לזמן כתיבת שורות אלה. השוק של הבינה המלאכותית (מנועי טקסט ותמונה, ובקרוב כנראה גם וידאו) מתפתח ומתהפך במהירות מדהימה. התחרות עזה, יש לזה ביקוש (כל מחוללי התמונות הטובים הם בתשלום), והטכנולוגיה משתפרת תוך כדי תנועה. כרגע, מידג'רני מוביל את השוק, אבל זה יכול להשתנות במהירות.

מה עושים עם מידג'רני?

מה שאתם רוצים! מחוללי התמונות על בסיס AI פרצו לתודעה ואספו סביבם מיליוני משתמשים נלהבים שמשתפים את התהליך והתוצרים, והיצירתיות מדהימה אותי בכל פעם מחדש. אפשר להשתמש במידג'רני כדי להפיק תמונות יפות וסתם להשתעשע, אפשר לייצר איתו תמונות סטוק לאתרי אינטרנט, אפשר ליצור איתו איורים לספרי ילדים, תמונות למצגות, עיצובים ללוגואים ומוצרים, סקיצות לאתרי אינטרנט, פלטות צבעים והוא אפילו יכול לשמש ככלי תרפיוטי. השמים הם הגבול – וכל משתמש מביא איתו מחשבות ורעיונות משלו. יש מי שמשתמש בכלי כשעשוע ויש מי שהופך אותו לחלק מהעסק ומהעבודה שלו, ויש מנעד רחב מאוד של אפשרויות. אין חוקים – זה כלי יצירתי לכל דבר, וכל אחד מוצא בו מה שמעניין עבורו.

איך עובדים עם מידג'רני?

השימוש במידג'רני הוא באמצעות דיסקורד – אפליקציית שיחות חברתית שמאפשרת שיחות טקסטואליות וקוליות (וגם וידאו). במקרה של מידג'רני, כל התקשורת עם הבינה המלאכותית מתבצעת באמצעות שורות פקודה טקסטואליות באנגלית, המכונות גם פרומפט. המנוע כרגע עובד באנגלית בלבד.

לדיסקורד אפשר להתחבר גם באמצעות המחשב (להוריד אפליקציה או דרך הדפדפן), וגם באמצעות אפליקציה בטלפון הנייד. אני ממליצה להתחיל עם העבודה במחשב ולא בטלפון, כדי שתוכלו לראות בקלות יותר את כל האפשרויות והפיצ'רים וגם להתרשם מאיכות התמונות המופקת על מסך גדול.

אחרי שתכירו את הממשק יותר טוב ותצברו קצת ניסיון עם מידג'רני, אפשר לייצר תמונות גם בטלפון ועל הדרך, אם כי לטעמי בכל מקרה הרבה יותר נוח ונכון לעבוד על המחשב.

הרשמה לדיסקורד

למידג'רני אין עדיין ממשק עצמאי. כלומר, כדי להשתמש ב-Midjourney צריך חשבון ב-Discord – באמצעות הצ'אט של דיסקורד תוכלו לשלוח פקודות לבוט של מידג'רני ולקבל תמונות. אם אין לכם משתמש בדיסקורד – התחילו משם. היכנסו לאפליקציה או לאתר של דיסקורד וצרו משתמש. גם אם תיכנסו לאתר של מידג'רני ותקליקו על Join the beta, תיזרקו ישר לדיסקורד, אז אין ממש דרך להתחמק מזה. עדיף להירשם קודם לדיסקורד, אחרת התהליך מסתבך שלא לצורך.

ה"שיחה" עם מידג'רני מתבצעת בערוצים השונים בדיסקורד – אתם בעצם שולחים פקודות לבוט של מידג'רני, שנוכח בדיסקורד. אתם יכולים להשתמש בערוצים הפומביים – יש שם משתמשים רבים ששולחים פקודות בערוץ, וזה יוצר "רעש" רב, וגם יכול לבלבל. לדעתי, עדיף בהרבה ליצור ערוץ פרטי (Server), לצרף אליו את הבוט של מידג'רני, ולעבוד שם. כך זה רק אתם והבוט, ואין את כל הבלאגן של שאר המשתמשים. מצד שני, הערוצים מספקים רצף מרתק של תמונות שאנשים אחרים מייצרים, וזה עשוי להיות מעניין לחלק מכם.

בדיסקורד אפשר לעבוד דרך אפליקציה לסלולרי, להוריד את התוכנה לחלונות או פשוט לפתוח דפדפן. בכניסה הראשונה שלכם לאתר, הקליקו על Login, ובחלון הכניסה הקליקו על Register. אחרי שתמלאו את הפרטים, יישלח אליכם אימייל לאימות, וזהו – אתם רשומים.

הרשמה לדיסקורד

אם אתם רוצים להתעמק קצת יותר – הנה מדריך וידאו בסיסי לשימוש בדיסקורד:

השרת של מידג'רני בדיסקורד נמצא כאן: https://discord.com/invite/midjourney

אחרי שתתחברו לשרת, תוכלו לראות בצד שמאל רשימת ערוצים של מידג'רני, בהם אתם יכולים להשתתף. אתם יכולים לבחור, למשל, אחד מערוצי המתחילים, כמו newbies-40. יש גם ערוצים לפטפטת כללית שלא כוללים יצירת תמונות.

יצירת שרת פרטי בדיסקורד והזמנת הבוט של מידג'רני

על מנת שתוכלו לעבוד ולהתנסות בשקט ובנחת עם מידג'רני, מומלץ לפתוח server פרטי בדיסקורד (זה כמו ערוץ או קבוצה בווטסאפ או טלגרם), ולהזמין אליו את הבוט של מידג'רני.

  1. התחברו לדיסקורד.
  2. בצד שמאל של המסך (בשימוש במחשב), הקליקו על האייקון של הפלוס (+), להוספת שרת חדש.
  3. הקליקו על Create my own.
  4. הקליקו על For me and my friends.
  5. תנו שם לשרת (למשל: Fun with Midjourney) והקליקו על Create. אפשר להוסיף תמונה, אבל לא חייבים.
  6. גשו לערוץ של מידג'רני ומצאו את הבוט ברשימת המשתמשים בצד ימין.
  7. הקליקו על הבוט ולאחר מכן הקליקו על Add to server.
  8. ייפתח פופ-אפ קטן, שמאפשר לכם לבחור לאיזה שרת להזמין את הבוט, ולתת לו הרשאות. הקליקו Continue ולאחר מכן Authorize.
  9. הבוט אמור כעת להופיע בשרת שפתחתם.

בוט מידג'רני

הרשמה למידג'רני

נכנסים לאתר הרשמי של מידג'רני, מקליקים על Join the beta ונרשמים. בעבר, מידג'רני היה חינמי, אבל כעת אין יותר אופציה כזו, וצריך לבחור מסלול מנויים.

מסלולי מנויים ב-Midjourney

שורה תחתונה: אין מחולל תמונות AI רציני שמוצע בחינם. מדובר בכלי רב עוצמה שמוצב מיד מההתחלה כמוצר פרימיום בתשלום. יש כמה מנועים חמודים לשעשועים קלילים, שלא עולים כסף, אבל אם אתם רוצים להיכנס לעבי הקורה, זה יעלה לכם.

מנוי מידג'רני מחירים

מצד שני, לא מדובר בסכומי כסף גדולים. המנוי הבסיסי של מידג'רני עולה 10 דולר לחודש, ומאפשר יצירה של כ-200 תמונות (כל פרומפט או Upscale זו יצירה אחת). ב-30 דולר תקבלו 15 שעות יצירה מהירות (שעת יצירה שוות ערך לכ-60 תמונות) וכמות בלתי מוגבלת של יצירות במוד Relaxed (איטי יותר). ב-60 דולר לחודש, מקבלים 30 שעות יצירה וגם אפשרות ליצור תמונות באופן פרטי.

בכל החבילות, אם נגמרות לכם השעות לפני תום החודש, אפשר לעשות Top Up (כמו שעושים בכרטיסי SIM בחו"ל) ולהוסיף שעות בדולרים בודדים. החבילה הבסיסית של 10 דולר תספיק לכל חובב. אם נכנסתם לזה ממש חזק, לכו על ה-30 דולר, אבל אין כמעט סיבה לשלם 60 דולר בחודש, אלא אם אתם ממש רוצים פרטיות.

לחלק ב' של מדריך מידג'רני

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!