[email protected] // 054-6566464

מה כולל ניהול אתרים? מדריך מקיף לאלמנטים שמרכיבים ניהול אתר

נכתב ב-25 באוקטובר 2022

ניהול אתרים הוא מושג כוללני וגמיש, שבעצם מורכב ממגוון שירותים שונים שניתנים לבעלי אתרים. כשמישהו יוצר איתי קשר ומבקש להבין מה זה כולל, אני מסבירה שדרך ניהול האתר ועומק השירותים שהוא יקבל, תלויים בצרכים ובתקציב שלו. יש כמה רמות בניהול אתרים – החל מפעולות מאוד בסיסיות וכלה בעבודה מורכבת ואינטנסיבית. מחיר הריטיינר החודשי עבור ניהול האתר נקבע לפי חבילת השירותים שאתם צריכים. יש כל מיני רבדים בניהול אתר – עיצוב, ניהול תוכן, עבודות פיתוח וקוד, טיפול בתקלות וקידום אתרים. כל רובד דורש מיומנויות שונות, אבל כשאתם מקבלים חבילת ניהול אתרים – בדרך כלל יש לכם כתובת אחת לכל הצרכים הללו.

הנה רשימה של שירותי ניהול אתרים – מהקל אל הכבד:

הזנת תוכן באתר

זו הפעולה הבסיסית ביותר הקשורה לניהול אתרים. האתר כבר קיים, עובד, חי ונושם. עכשיו צריך להזין בו תכנים. בדרך כלל מדובר על אתר מכירות, בו צריך לעדכן, להזין ולהסיר מוצרים באופן קבוע, כמו גם לעדכן מבצעים, לסדר מחדש קטגוריות וכו'.

הזנת תוכן באתר

הזנת תוכן באתר מתבצעת על פי ההנחיות של הלקוח, ולרוב ללא צורך בעריכה או התערבות מצד מזין התוכן. כלומר, מדובר בעבודה די טכנית ופשוטה, שמצריכה בעיקר הכרות עם מערכות ניהול תוכן, עין טובה לסידור טקסטים ותמונות, ותשומת לב לפרטים. זו לא משימה מסובכת ביחס לאלמנטים אחרים של ניהול אתרים, אבל היא עדיין דורשת מיומנויות בסיסיות טובות. בנוסף, יש כמה וכמה ממשקים שצריך ללמוד לעבוד איתם – העורך של וורדפרס (קלאסי וגוטנברג) ותוספים לבניית עמודים כמו אלמנטור או תוספי טפסים וכו'. לכן, למרות שזה האלמנט הכי פשוט בניהול אתרים, הוא עדיין מצריך יד ועין מקצועיות.

שדרוגים וגיבויים

בתצורה הנוכחית של וורדפרס, לא צריך המון מיומנות כדי לשדרג ולגבות את האתר, אבל כן חייבים להבין את המשמעויות של מה שעושים ולהיות מוכנים לטיפול בתקלות, במקרה שהשדרוג לא עובר כמו שצריך. בחלק ניכר מאתרי הוורדפרס, התוספים והגיבויים מתעדכנים אוטומטית, ורק צריך לשים לב אם הכל עבר כשורה. גם כאן, מדובר במיומנות טכנית בסיסית ולא מתוחכמת במיוחד, והרבה בעלי אתרים יכולים לטפל לבד באספקט הזה, במיוחד אם מדובר באתר סטטי שלא מתעדכן הרבה.

טיפול בתקלות בסיסיות באתר

אנחנו מתקדמים קצת, ומגיעים לשלב שבו צריך להבין מה התקלה (על ידי בחינת האתר, בדיקת קונסולה, בדיקת לוגים בשרת וכו'), ולטפל בה. עדיין, הכוונה כאן לתקלות שאפשר לפתור על ידי עדכון תוסף, מחיקת תוסף, החלפה של תוסף, או תיקונים קטנים ב-HTML או ב-CSS, או שימוש בלוח הבקרה של התבנית כדי לבצע שינויים באתר. כאן צריך הכרות טובה עם וורדפרס, התוספים והתבניות שלה, הבנה טכנית, יכולת התעסקות בסיסית בקוד וזהירות יתרה – כדי שהטיפול בתקלה לא ייצור תקלה גרועה יותר.

עבודה על השרת

תחזוקת שרתים

פתיחת חשבון מייל, טיפול במסדי הנתונים של האתר, איתור תקלות בלוגים של השרת, שדרוג גירסת PHP ועוד שלל פעולות שאי אפשר לבצע דרך לוח הבקרה של וורדפרס, וצריך לגשת ללוח הניהול של השרת. לרוב, תקלות שרת צריכות להיות מטופלות על ידי חברת האחסון. עדיין, צריך מישהו שיידע לאבחן שיש תקלה בשרת, ולתקשר עם חברת האחסון על מנת לפתור את הבעיה. רובד זה של ניהול אתרים מצריך ידע טוב בטכנולוגיית שרתים, הכרות עם ממשקי ניהול של השרת ועוד.

טיפול בקוד ופתרונות תכנותיים

אנחנו עוברים את שלב התוספים והפתרונות המוכנים, ומגיעים לשלב שבו טובלים את הידיים ממש בקוד של התבנית, התוספים ולפעמים אפילו הליבה של וורדפרס. זה לא רק טיפול בתקלות, אלא גם פיתוח פתרונות שנדרשים לטובת תפעול האתר, שיפור הביצועים שלו ועוד. אלמנט זה בניהול אתרים דורש מיומנות גבוהה בפיתוח, הכרות מעמיקה עם וורדפרס והשפות התכנותיות שלה, ויכולת מחקר וחיפוש מידע, מכיוון שלא כל אחד מכיר את כל התקלות והפתרונות שיש.

עריכת תוכן

כל אחד צריך עורך, והאתר שלכם צריך אחד כזה בוודאות. עריכה זה לא רק תיקון שגיאות – זה גם ניסוחים, כותרות, קופי, טיזרים, קריאה לפעולה. עריכה טובה הופכת את הטקסט למעניין, קריא, כזה שהגולשים רוצים לקרוא ולשתף ולחזור לאתר כדי לקרוא דברים חדשים. צריך לבדוק עובדות, לעדכן נתונים, לבדוק שלא נעשו שגיאות, ואז לעשות את הכל שוב – כי תמיד יש מה לערוך ולתקן. באתרים גדולים מדובר בעבודה מתמשכת שלא נגמרת לעולם, ונעשית בצורה יזומה על ידי מי שמנהל את האתר. עריכת תוכן כוללת גם עריכה של כל טקסט לפני שהוא עולה לאתר, וגם טקסטים שכבר קיימים בו.

כתיבת תוכן

יצירת תוכן חדש היא אלמנט לא פשוט בכלל בניהול אתרים. צריך להכיר את הנושא שבו עוסק האתר או העסק, לחשוב על רעיונות מקוריים, לבצע מחקר, לאסוף מידע ואחר כך גם לכתוב בצורה שתעניין את הקוראים, תגרום להם להרגיש שהם מקבלים מידע מועיל, להגיב, לשתף ועוד. ואז – צריך לעשות את זה שוב. ושוב. ושוב.

תוכן לאתר

תוכן חדש חייב לעלות לאתר כל הזמן, כדי לשמר את הרלוונטיות שלו ולסייע לו להתקדם במנועי החיפוש. תשכחו מכל השטויות האלה של מאמרי SEO (מאמרים שנועדו לתחמן את האלגוריתם של גוגל), מאמרים ב-50 שקל, שכתוב מאמרים, מאמרים מפייבר ושאר יצירות מופת שהופכים את התוכן לזונה. אם אתם רוצים אתר טוב, אבל באמת, אתם צריכים לייצר בו תוכן איכותי כל הזמן וללא הפסקה. קשה? בטח שקשה. ניהול אתרים אינו לרכי הלבב או המקלדת. לכן, אם אתם רוצים כתיבת תוכן כחלק מניהול האתר שלכם, סביר להניח שזה ייקר את החבילה בצורה משמעותית.

קידום אתרים

קידום אתרים למעשה מאגד בתוכו את כל האלמנטים שציינתי קודם – מהזנת תוכן ועד כתיבת תוכן מקורי, מטיפול בתקלות ועד ביצוע אופטימיזציה, ותוסיפו לזה גם ניתוח נתוני אנליטיקס ו-Search console, כמו גם חיטוטים מעמיקים בגוגל על בסיס יומיומי ובניית אסטרטגיית תוכן מקיפה. כדי לבצע קידום אתרים איכותי, צריך לטפל בכל האלמנטים האלה, בדגש על התוכן. יתרה מכך, קידום אתרים הוא עניין מתמשך שלוקח המון זמן (וגם אי אפשר להפסיק אותו). את התוצאות רואים רק אחרי חודשים רבים, וגם זה לא תמיד. לפני שאתם רוכשים שירות קידום אתרים, תחקרו קצת את מי שנותן אותו, ותשאלו אותו מה זה כולל. נתקלתי כבר במקרים רבים שבהם חברות קידום אתרים מסתפקות בזריקת מאמרי זבל באתר וביצירת פרופיל קישורים בתשלום בכל מיני אתרים קיקיוניים. לפעמים זה יכול לעבוד, אבל בטווח הארוך, ובייחוד לאור השינויים שגוגל עושה לאחרונה – מומלץ להבין שקידום אתרים צריך לכלול בתוכו הרבה יותר מסתם עבודה שבלונית וחסרת השראה.

זקוקים לשירותי ניהול אתרים? צרו קשר ואשמח לשוחח!

 

 

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!