ניהול אתרים גרוע – לא רק בפוליטיקה
נכתב ב-25 בפברואר 2019
כוחן העצום של הרשתות החברתיות בשנים האחרונות גרם לבעלי אתרים רבים לזנוח את האתר שלהם לטובת פעילות מוגברת בפייסבוק, אינסטגרם, טוויטר ולינקדאין. פעילות נכונה ומקצועית ברשתות חברתיות, במקביל לתפעול אתר איכותי, בהחלט יכולה להזניק קדימה עסקים מכל הגדלים. אולם, במקרים רבים פעילות זו באה על חשבון ניהול האתר התדמיתי, הבלוג או אתר התוכן, ובסופו של דבר עלולה לגרום יותר נזק מתועלת.
הסתמכות אבסולוטית על קידום ופרסום במדיה חברתית היא טעות טפשית: כוחן של רשתות מסוימות יורד משמעותית עם הזמן (פייסבוק) או שהקהלים שלהן משתנים בצורה קיצונית, התכנים שמועלים לרשתות החברתיות לרוב לא ניתנים לחיפוש בגוגל ולא יוצרים ארכיון מסודר והכי גרוע – הנכסים הדיגיטליים ברשתות החברתיות הם לא באמת שלכם והרשת יכולה לסגור אותם מתי שמתחשק לה. בנוסף, ככל שעובר הזמן, עלויות התפעול של פרסום ברשתות חברתיות הולך ועולה, וכמעט בלתי אפשרי לייצר בהן תנועה אורגנית אמיתית, משום שרשתות אלה מעוניינות שתוציאו כמה שיותר כסף על פרסום במנגנונים שלהן.
למרות כל זאת, בעלי עסקים ואתרים משקיעים את רוב המשאבים שלהם ברשתות חברתיות, ולא מתחזקים את האתרים שלהם כיאות.
כתבה ב-TheMarker מראה כי התופעה קיימת גם בקרב מפלגות פוליטיות. לקראת הבחירות, סקרו במרקר את אתרי האינטרנט של המפלגות המובילות, וגילו תופעות שקיימות באתרים שלא מנוהלים בצורה מקצועית. בהתחשב בסכומי העתק שהמפלגות מוציאות על הקמה וניהול אתרים (מבלי לקחת בחשבון תקציבי מדיה חברתית), הרי שמדובר במצב עגום במיוחד.
מעניין לראות שהטעויות הקלאסיות בניהול אתרים מתרחשות גם באתרי מפלגות, ולא רק באתרים תדמיתיים:
- אתר לא מעודכן: בין אם רשימת המנהלים לא נכונה, מספר הטלפון הוחלף כבר לפני שנתיים או שפשוט לא כתבתם מילה באתר מאז שהוא הוקם – זה אומר שהאתר שלכם לא מעודכן. אתר לא עדכני מציג לגולשים תוכן שגוי, מקשה על יצירת קשר, יוצר תדמית לא נכונה עבור העסק וכמובן – מידרדר בתוצאות החיפוש.
- אין מספיק פירוט: עמימות אולי עשויה לשרת פוליטיקאים, אבל באתר תדמיתי או עסקי אין שום סיבה לקמץ בפרטים. האתר שלכם צריך לכלול כמה שיותר מידע רלוונטי עבור הגולש, ואתם לא צריכים להתחבא מאחורי משפטים מעורפלים של "חזון" ו"שירות". הדבר חשוב במיוחד בעסקים קטנים – הגולשים מאוד רוצים לדעת מי עומד מאחורי העסק, איך הוא נראה ואיך ליצור איתו קשר ישיר.
- עיצוב שגוי: עיצוב זה לא עניין של טעם. עיצוב האתר צריך להתאים למטרה שלשמה הוא קיים. אתר של וטרינר לא יכול להיראות כמו אתר של עורך דין. אתר של מפלגה פוליטית לא יכול להיראות כמו אתר של חברת פארמה וכו'. בעיות בעיצוב האתר נובעות מהליך אפיון לא נכון, והגדרה שגויה של מטרות האתר מלכתילה. המזל הוא, שתמיד אפשר לתקן.
- ניווט לא נוח: קושי למצוא מידע יגרום לגולשים לצאת מהאתר ולחפש את מה שהם רוצים במקום אחר. הניווט צריך לקחת בחשבון את המידע החשוב ביותר באתר והדרכים הקלות ביותר להגיע אליו, כמו גם את ההבדלים בין ניווט במחשב לניווט באתר בטלפון סלולרי.
- אתר לא מונגש: כדאי לדעת שתוסף חינמי לוורדפרס לא מהווה פתרון הנגשה אמיתי על פי חוק הנגישות.
- שפע אלמנטים מיותרים: האם אתם באמת צריכים צ'אט אוטומטי מעצבן באתר? האם ממש הכרחי שהסרטון הענקי הזה יהיה בחלק העליון של האתר? מה תפקידו של הקישור לגוגל פלוס? והאם לא הסבירו לכם שמצגות תמונות מתחלפות לא גורמות לגולשים להקליק על שום דבר? תכנון אתר ראוי היה מונע את הטעויות האלה, אבל גם ניהול אתרים מקצועי יכול לסייע בהסרת אלמנטים שאין להם שום תפקיד מלבד להפריע לגולש בדרכו לאינפורמציה.
—
יש באתר שלכם טעויות קלאסיות? בואו נתקן אותן. The Shark Lady מספקת שירותי ניהול וקידום אתרים ותוכן – למעלה מ-20 שנות ניסיון באינטרנט ותוכן. צרו קשר עכשיו!