ניהול אתרים בתקופת מלחמה או משבר
נכתב ב-2 בנובמבר 2023
המלחמה בישראל נמשכת כבר קרוב לחודש, ומהווה אתגר בטחוני, כלכלי, עסקי ונפשי עבור אזרחי המדינה. אנחנו אמנם עברנו טלטלה, אבל את גוגל זה לחלוטין לא מעניין, ובשאר העולם – עסקים כרגיל. אתרים רבים חוו ירידה חדה בטראפיק בתחילת המלחמה, אולם בחלק מהמקרים הטראפיק האורגני חזר לקדמותו. ענפים מסוימים, כמו ענף התיירות, נפגעו בצורה משמעותית יותר – וכך גם הטראפיק לאתרים הקשורים לנושא.
למרות זאת, יש חשיבות רבה להמשך הטיפול באתר. זה לא קל, והראש לא מרוכז, אבל צריך להמשיך לעבוד, לייצר תוכן ולתחזק את האתר. משבר הוא גם הזדמנות, ומי שמקפיד על עבודת SEO גם בזמנים קשים אלה, יקטוף את הפירות לאחר מכן – במיוחד אם המתחרים שלכם הפסיקו לעבוד על האתר בגלל המלחמה.
עם זאת, לא חייבים לבחור דווקא במשימות קשות ומורכבות, כמו אייטמים ארוכים או פעילות מוגברת ברשתות החברתיות. תקופת מלחמה או משבר היא דווקא הזדמנות טובה לטפל במשימות קטנות שלא דורשות חשיבה מעמיקה – אולי דווקא המשימות שיש נטייה להזניח ביום יום, מחוסר זמן.
איך מנהלים ומקדמים אתר בזמן מלחמה או משבר?
הנה כמה רעיונות.
תוכן רלוונטי לזמן מלחמה: לאו דווקא מיצגי פטריוטיות ודגלים, אלא תוכן שמגיע מתוך המקצועיות שלכם בנושא שבו אתם עוסקים, ויכול לסייע בזמן המלחמה. למשל, כמו המאמר שאתם קוראים עכשיו 🙂 או למשל, מאמר אחר שיצרתי – איך להכין תיק בריחה לשעת חירום. אפשר לכתוב מאמרים על עזרה ראשונה, התמודדות עם מצבי לחץ, צריכת מדיה בעת משבר, ליצור תכנים לילדים שלא הולכים לבית הספר והרשימה עוד ארוכה. תכנים שמספקים תועלת בזמן מלחמה יתרמו רבות לאתר שלכם ולקידום שלו בעת הזו. אם תייצרו תוכן טוב ורלוונטי, סביר גם שהוא ישותף ברשתות החברתיות השונות.
תחזוקת אתר: כל המשימות שהזנחתם בשוטף – שדרוגים וגיבויים, מחיקת תוספים מיותרים, טיפול בתקלות ותיקוני קוד קטנים, ניקוי לינקים שבורים, רכישת אחסון איכותי יותר עבור האתר ועוד.
שימוש בבינה מלאכותית לקיצורי דרך: אם אתם ממש לא מצליחים להגות רעיונות חדשים לתוכן, נסו להיעזר בבינה מלאכותית כמו ChatGPT לקבלת רעיונות ואף כתיבה של מאמרים. לפעמים עצם ה"שיחה" עם ה-AI יכולה להעלות לכם רעיונות ולסייע לכם להיכנס למוד של כתיבה ויצירה.
ביקורת תוכן: אין לכם כוחות לייצר תוכן חדש? לא צריך! אפשר לעשות ביקורת תוכן, לנתח את הביצועים של התכנים הנוכחיים באתר, ולמחוק או לערוך מחדש את התכנים כדי לשפר ביצועים.
חפירת עומק טכנית ב-Search Console: הסרץ' קונסול של גוגל מציע גם ניתוחים טכניים של האתר. למשל, אפשר לראות בו איזה עמודים לא מאונדקסים ולמה. זו הזדמנות טובה לעבור על העמודים, לראות שאין תקלות ולבקש לאנדקס עמודים חשובים שלא מופיעים במנוע החיפוש. אפשר גם לראות נתונים לגבי ביצועי השרת, מפת האתר – ולעשות תיקונים ושיפורים בהתאם.
נגישות האתר: בדקו עם מומחה לנגישות מה צריך לעשות כדי להפוך את האתר לנגיש וטפלו בנושא. הנגשת אתרים לבעלי מוגבלויות היא חשובה – וגם כדאי שהאתר יהיה מונגש על מנת שלא תהיו חשופים לתביעה.
רענון תמונות באמצעות מידג'רני או DALL-E: יצירת תמונות באמצעות מנועי AI היא כיף גדול, ואם אין לכם כוחות להתרכז במשימות מורכבות, ייתכן שזו אופציה טובה עבורכם. עברו על אייטמים קיימים באתר, וחפשו היכן אפשר וכדאי להחליף את התמונות למשהו רענן וייחודי, וצרו תמונה באמצעות מידג'רני או דאלי. הנאה מובטחת, שגם תרענן את פני האתר. עוד על תמונות AI לאתרי אינטרנט.