[email protected] // 054-6566464

אפיון אתרי אינטרנט

אפיון אתרי אינטרנט

אחד השלבים החשובים ביותר בבבניית אתרים הינו אפיון האתר. בשלב זה מתכננים את האתר, מגדירים את כל המאפיינים שאמורים להיות בו, מציגים מסגרת עיצובית נדרשת, מחליטים מה תהיה המסגרת התקציבית, ועוד. עסקים רבים נוטים לדלג על שלב אפיון האתר, בגלל סיבות רבות ומגוונות – חוסר זמן, חוסר סבלנות או חוסר תקציב. בעלי עסק רבים חושבים כי תהליך אפיון אתר אינטרנט הינו ארוך ומסורבל, אך בידיים הנכונות, תהליך האפיון יהיה יעיל, איכותי ואף יחסוך בזמן. בניית אתר ללא אפיון מסודר משולה להקמת בית ללא תוכנית אדריכלית – הכל יכול לקרות והתוצר הסופי עלול להיות בלתי מספק בעליל.

בעוד שכמעט כל אחד יכול להגדיר באופן כללי מהם המאפיינים שהוא מעוניין לראות באתר האינטרנט העתידי שלו, הרי שבעת כתיבת מסמך אפיון מפורט, הכולל את כל האלמנטים הנדרשים לעיצוב ופיתוח האתר, מומלץ להיעזר באנשי מקצוע. מסמך כללי ולא מדויק יגרום לכך שיהיו תקלות רבות בעת פיתוח האתר, ואילו מסמך ארוך עם פרטים מיותרים, יסרבל וייקר את התהליך שלא לצורך.

למה צריך אפיון אתרים? מסמך אפיון מפורט ומקצועי יחסוך לעסק שלכם עלויות רבות בהמשך הדרך, יבטיח תהליך פיתוח אתר יעיל ומהיר יותר ויאפשר לכם לתכנן את הפעילות העסקית העתידית שלכם בצורה מושכלת ומסודרת. אשמח להעמיד לרשותכם כ-25 שנה של ניסיון בתחום האינטרנט, ולבנות איתכם אתר איכותי ומרשים. למידע נוסף וכל שאלה בנושא – אנא צרו קשר.

כתיבת מסמך אפיון לאתר אינטרנט

The Shark Lady מספקת שירותי ליווי וייעוץ לעסקים המקימים אתרי אינטרנט, כולל כתיבת מסמכי אפיון לאתרי אינטרנט תדמיתיים ואתרי תוכן. תהליך אפיון אתר ניתן לבצע בעת הקמת אתר חדש, או במהלך מקצה שיפורים ושיפוצים באתר קיים. בין הגורמים הנבחנים במהלך האפיון:

  • סוג העסק וסוג האתר הנדרש – אפיון לאתר של עסק קטן אינו דומה לאפיון אתר עבור חברה גדולה. אתר תדמיתי מאופיין בצורה שונה מאתר תוכן מגזיני וכו'.
  • מסגרת תקציבית – ניתן להקים אתרי אינטרנט בתקציבים שנעים מכמה אלפי שקלים בודדים ועד מאות אלפי שקלים. הגדרת המסגרת התקציבית תאפשר לבחור את המסלול והאפיון המתאימים לאתר באופן יעיל יותר.
  • מחקר מתחרים / אתרים דומים בתחום – מה מציע השוק בתחום העיסוק שלכם? איך נראים האתרים של המתחרים? מה אפשר לשפר ומאילו אתרים כדאי לקבל השראה?
  • קהל היעד – חשוב לנסות ולהגדיר מי הלקוחות הקיימים של העסק, ולאיזה קהל יעד עוד רוצים להגיע. הגדרת קהל היעד משפיעה על העיצוב והפיתוח של האתר – אתר לילדים בני 8 יתוכנן באופן שונה מאתר שקהל היעד שלו הוא אנשים מבוגרים, למשל.
  • מבנה וממשק משתמש – הגדרת המבנה הכללי של האתר, ממשק המשתמש והמסלולים שבהם ינווט הגולש באתר.
  • פלטפורמות וטכנולוגיות – באיזו פלטפורמה כדאי לבנות את האתר? באילו טכנולוגיות להשתמש ומאילו להימנע? באיזו מערכת ניהול תוכן לבחור?
  • רספונסיביות ותאימות דפדפנים – כיצד יש להתאים את האתר לצפייה בטלפונים סלולריים, טאבלטים ודפדפנים שונים?
  • תוכן – מה יהיה מבנה התוכן והעמודים באתר? אילו עמודים הוא יכלול? באילו תמונות וסרטונים ייעשה שימוש?
  • בלוג ומאמרים – האם האתר יכלול בלוג, מאמרים עדכניים או חדשות? מה תהיה תדירות העדכון? באילו נושאים יעסקו המאמרים ומי יהיה אחראי על כתיבתם?
  • קידום במנועי חיפוש (SEO) – מה צריך לכלול האתר מבחינת קוד, מודולים ותוכן, על מנת שיהיה לו בסיס איכותי לקידום במנועי חיפוש?
  • בחירת שם דומיין – בחירה של שם דומיין בהתאם למיתוג וצרכי העסק.
  • בחירת אחסון לאתר – היכן כדאי לארח – בארץ או בחו"ל? איזה סוג של שרת צריך? האם יש צורך בפיצ'רים מיוחדים באחסון האתר?

 

מעוניינים באפיון מקצועי של אתר האינטרנט העתידי שלכם? צרו קשר ואשמח לסייע!

צילום: Jayel Aheram