[email protected] // 054-6566464

איך בוחרים אחסון לאתר וורדפרס?

נכתב ב-4 בינואר 2022

חלק משמעותי מתהליך בניית אתר וורדפרס, הוא ההחלטה היכן לאחסן את האתר. יש משמעות רבה למיקום ולסוג האחסון של אתר אינטרנט – שרת האחסון מהווה את התשתית של הנכס הדיגיטלי הכי חשוב שיש לכם, ולכן כדאי לוודא שאתם בוחרים אחסון מתאים. גם אם האתר נבנה בצורה מושלמת ונפלאה, תשתית רעועה תגרום לכך שהביצועים שלו יהיו ירודים.

היום, כשאומרים "אתר אינטרנט", כמעט תמיד מתכוונים ל"אתר וורדפרס". מערכת ניהול התוכן הנהדרת הזו שולטת ביד רמה באינטרנט, ומיליוני אתרים הוקמו באמצעותה – מבלוגים קטנים ועד אתרי סחר ענקיים. לפני כעשור, זה אחסון אתר וורדפרס לא היה עניין מובן מאליו. חלק ניכר מהשרתים הזמינים בישראל לא התאימו לאתרי וורדפרס, ולא היו הרבה חברות אחסון שידעו לספק את התשתית והממשק המתאימים לניהול אתרים כאלה. אין ספק שהתקדמנו מאז, ובכל זאת – האם גם היום, בשנת 2022, צריך לחפש אחסון ייעודי לאתרי וורדפרס, או שפשוט כדאי לחפש אחסון אתרים גנרי כלשהו?

אחסון אתרי וורדפרס

העובדה שהרבה יותר קל למצוא היום הוסטינג מתאים לוורדפרס, לא אומר שלא צריך לשים לב לכמה פרמטרים חשובים של שירות האחסון.

על מה חשוב להקפיד כשבוחרים אחסון לאתר וורדפרס?

  1. שרת קוד פתוח (לינוקס): אין ספק ששרתי לינוקס (קוד פתוח) נפוצים וזמינים הרבה יותר משרתי ווינדוז בימינו. ובכל זאת, כדאי לוודא לא רק ששרתי האחסון מבוססים לינוקס, אלא שהם תומכים בגירסת ה-PHP העדכנית ביותר (PHP היא שפת התכנות שבה כתובה וורדפרס). זה אולי נשמע קצת מובן מאליו, אבל מומלץ לבדוק כדי להימנע מעצבים וטרחה מיותרים.
  2. נפח אחסון סביר: אני מספיק זקנה באינטרנט כדי לזכור תקופות שבהן חבילת אחסון של 5 מגה בייט (כן, מגה, לא ג'יגה) היו נפוצות ומקובלות. ברור לחלוטין שזה נפח מגוחך שמספיק בקושי לכמה עמודים וחצי תמונה, ובוודאי לא מספיק לאתר וורדפרס. היום, חבילות אחסון לאתר קטן, יתחילו בדרך כלל בנפח של 250 מגה בייט, שזה סביר הרבה יותר. עם זאת, כשמדובר באתר וורדפרס, לא כדאי להתפשר ועדיף לבחור חבילת אחסון של ג'יגה אחד לפחות. התקנה של מערכת הוורדפרס פלוס תבנית וכמה תוספים לא תגיע לג'יגה, אבל האתר שלכם צפוי לגדול – פוסטים ועמודים, תמונות ומוצרים – כל אלה יתווספו לאט ובהדרגה ויגדילו את נפח האתר. אם אתם מקימים אתר חנות, אז בכלל לא כדאי להתקמץ, ומומלץ לבחור בחבילת אחסון של 3GB לפחות.
  3. גישה ולוח בקרה: סביר מאוד להניח שרוב ניהול האתר שלכם יתבצע דרך הממשק של וורדפרס עצמה, ולרוב לא תטריחו את עצמכם בשימוש בלוח הבקרה של השרת. ובכל זאת, לפעמים יש צורך בגישה לשרת עצמו. למשל, כדי להגדיר חשבונות אימייל, לבצע פעולות מסוימות במסד הנתונים, לבדוק לוגים של שגיאות ועוד. גם אם לא תעשו זאת בעצמכם, ותיעזרו בשירותי ניהול אתרים, תמיד כדאי שתהיה גישה נוחה לשרת באמצעות לוח בקרה מסודר כמו cPanel. חלק משירותי האחסון מציעים לוח בקרה משלהם. אישית, הייתי נזהרת ונמנעת משירותים כאלה, אלא אם כן מדובר בחברות גדולות ומסודרות. לוח בקרה פרטי של חברת אחסון ספציפית דורש למידה והתעסקות, ויכול להיות גם מאוד מעצבן ולא נוח לשימוש. לוח בקרה כמו סיפאנל, למשל, מוכר ונפוץ מאוד בעולם, ויש לו תיעוד ומדריכים מסודרים במידת הצורך.
  4. גיבויים ואבטחה: אבטחה וגיבויים חשובים לכל אתר אינטרנט, אבל מה לעשות שוורדפרס מהווה מטרה נוחה לפריצות בגלל הפופולריות שלה. אי לכך ובהתאם לזאת, כדאי להיות מוכנים לכל צרה, ולבחור באחסון אתרי וורדפרס שמבין את החשיבות של גיבויים יומיים, ושם דגש על שירותי אבטחה וסריקת וירוסים. חפשו מידע באתר חברת האחסון, ובדקו איך הם מתייחסים לנושא האבטחה והגיבויים. אתם יכולים לבצע גיבויים עצמאיים גם באמצעות הוורדפרס, אבל טוב שיש גיבוי נוסף שמתבצע ברמת השרת.
  5. אופטימיזציה ומהירות: אופטימיזציה ושיפור ביצועים של האתר מצריכים טיפול תמידי באתר, ולרוב גם היעזרות במקצוענים בתחום. אבל גם אם אתם מנהלים את האתר בעצמכם, כדאי לתת לו נקודת זינוק טובה יותר ולבחור בשרתי אחסון שמספקים תשתית מהירה ואיכותית יותר. זה יכול להיות שרת אחסון עם שירותי אופטימיזציה ייעודיים, כמו אלה של סייטגראונד, או שרתי לייטספיד, שנחשבים היום לאופטימליים עבור אחסון אתרי וורדפרס.

 

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!