[email protected] // 054-6566464

שיפור מהירות אתר וורדפרס – צעדים ראשונים

נכתב ב-25 באוקטובר 2021

שיפור מהירות אתר וורדפרס

אחת הבעיות הנפוצות שבה נתקלים משתמשי וורדפרס מתחילים, שלא מנוסים בתחומים כמו ניהול אתרים, היא אתר איטי. מקובל להאשים את וורדפרס באופן כללי בבעיה, אבל ברוב המקרים, איטיות האתר אינה נובעת מהמערכת עצמה, אלא מהדרך שבה בנוי האתר, ושלל טעויות שנעשו במהלך הפיתוח, הזנת התכנים וניהול האתר השוטף.

מהירות עליית האתר היא קריטית – גם בגלל חוסר הסבלנות של הגולשים באופן כללי, וגם מפני שגוגל מייחסת חשיבות רבה למהירות הטעינה של האתר בעת קביעת מיקומו בתוצאות החיפוש, במיוחד לאחר ביסוס נושא מדדי הליבה שהגדירה. מהירות טעינה אידיאלית של אתר היא פחות משתי שניות. זה לא תמיד קריטי עבור אתר תדמיתי קטן או בלוג, אבל ככל שהאתר יעלה מהר – כך ייטב לכם ולגולשים שלכם.

שיפור מהירות אתר וורדפרס הוא תהליך שכולל בדיקות וטיפול באלמנטים רבים באתר, חלק מהם בשרת האחסון עצמו. גם אם אינכם יודעים או מעוניינים לטייב את אתר הוורדפרס שלכם באמצעות טיפול בצד השרת, יש כמה וכמה פתרונות בסיסיים שאפשר לנסות על מנת לגרום לאתר לעלות מהר יותר.

איך משפרים מהירות של אתר וורדפרס?

השתמשו בכלי בדיקה כדי לאתר את הבעיה: לא צריך לשבור את הראש בניחושים. השתמשו בכלי בדיקה שונים הזמינים ברשת, על מנת לבדוק מה זמני הטעינה של אתר הוורדפרס שלכם. אחד הכלים הנוחים והשימושיים הוא Pingdom Tools. אם אתם רוצים ניתוח מורכב יותר, נסו את WebPagetest או את dotcom-tools. ודאו כי אתם בוחרים את שרת הבדיקה המתאים – רוב האתרים מציעים כברירת מחדל בדיקה ממחשב הממוקם בארה"ב. אם האתר שלכם בעברית, וקהל היעד ישראלי, אין טעם בבדיקה כזו. יש לבחור בשרת ישראלי או אירופי, כדי לבחון את מהירות האתר באופן אמין ככל האפשר. עוד עניין שיש לקחת בחשבון – אצלכם במחשב, האתר ייטען מהר יותר מהממוצע, ברוב המקרים, משום שאתם מבקרים בו הרבה וסביר להניח שחלק מהמדיה שלו נשמרים ב-Cache שלכם, מה שגורם לכך שהאתר עולה מהר יותר.

בבדיקות המעמיקות יותר, אפשר לראות במדויק מה "תוקע" את האתר. לעתים זה סקריפט או תוסף בעייתי, ולפעמים אלמנט מדיה כלשהו, כמו סרטון או תמונה כבדה במיוחד. לפעמים מדובר במספר גורמים החוברים יחד כדי להאט את האתר. לאחר ביצוע השינויים המתאימים, יש לבדוק בשנית את האתר ולראות האם חל שיפור.

בדיקת מהירות אתר - תצוגת מפל

 

בחרו שירות אחסון אתרים איכותי: אחת הטעויות הנפוצות שמבצעים בעלי אתרים, היא בחירת שירותי הוסטינג שאינם מתאימים לאתר. כאשר מדובר בבלוג קטן או אתר נסיוני, אפשר בהחלט להסתפק באחסון זול בארה"ב, שעלותו דולרים בודדים לחודש. עם זאת, כאשר מדובר באתר תדמיתי, אתר חנות או אתר עשיר במדיה (למשל, פורטפוליו של צלם), יש צורך באחסון מהיר יותר. אם קהל היעד שלכם הוא בישראל – מומלץ לבחור באחסון ישראלי איכותי, ולא להתפשר על אחסון זול. ההפרשים כבר לא גדולים במיוחד, ואפשר לעשות סקר שוק ולבחור את ההוסטינג המתאים. פשרה טובה היא בחירת שירות המאפשר אחסון על גבי שרתים אירופיים. למשל, האתרים של The Shark Lady מאוחסנים ב-SiteGround, על שרת שנמצא בהולנד. סייטגראונד הם שירות אחסון אתרים יקר יחסית לממוצע, אבל מהירות השרתים ואיכות השירות הופכים את האחסנה אצלם לעסקה טובה.

אם מדובר באתר גדול, כדאי להימנע בכלל מאחסון משותף, ולבחון פתרונות כמו VPS או שרת עצמאי במידת הצורך. זכרו כי העברת אתר וורדפרס אינה עניין מורכב במיוחד, וגם אם "נפלתם" עם אחסון בעייתי, תמיד אפשר לעבור לאחסון חדש וטוב יותר.

עוד אלמנט שיש לקחת בחשבון באחסון, הוא נושא ה-Cache (ראו סעיף רלוונטי בהמשך). שרתים המבוססים על טכנולוגיית Litespeed, למשל, מאפשרים שימוש בתוסף קאש ייעודי לוורדפרס. התוסף מאפשר לשפר את הביצועים של אתרי וורדפרס בקלות, והוא מבוסס על קאש ברמת השרת. התוסף גם תומך ב-cache מותאם אישית עבור ווקומרס. סייטגראונד, למשל, פיתחו תוסף אופטימיזציה משלהם, שניתן להתקנה בכל וורדפרס הפועל על השרתים שלהם, ומאפשר את האצת האתר ושיפור הביצועים בו בקלות רבה, ללא ידע בצד שרת.

הקטינו את נפח התמונות: אם אתם מנהלים אתר אינטרנט, יש כמה מיומנויות שאתם צריכים, ואחת מהן היא יכולת עריכת תמונה בסיסית. תמונות שעולות לאתר – בין אם הן מהוות את ה-Header, תמונות רקע או תמונות המוזנות בעמודים או בפוסטים, צריכות להיות קטנות בנפחן ככל האפשר. כלל אצבע טוב הוא להקטין תמונות מתחת ל-100KB, וכמובן – כמה שיותר קטן, יותר טוב, בתנאי שאיכות התמונה נשמרת באופן סביר. אם אתם לא יודעים להקטין תמונות בעצמכם, נסו להשתמש בכלים אוטומטיים, כמו Smush.it. בנוסף, כדאי שתהיה לכם הכרות עם הפורמטים השונים של התמונות באינטרנט, ואיך להשתמש בכל אחד מהם. למשל, פורמט תמונה WebP, שפותח על ידי גוגל, ומאפשר תמונות בנפח קטן במיוחד, כולל רקע שקוף, תוך שמירה על איכות טובה.

מזערו שימוש בתוספים: אחד היתרונות הגדולים של וורדפרס, הוא המבחר העשיר של עשרות אלפי תוספים, המוסיפים פונקציונאליות עשירה לאתר, ללא מאמץ ובחינם. עם זאת, שימוש יתר בתוספים, שימוש בתוספים לא מתאימים ואי-עדכון תוספים, יכולים בהחלט להכביד על זמן טעינת האתר בצורה ניכרת. עברו על רשימת התוספים, כבו ומחקו את המיותרים שבהם, והימנעו מהתקנת תוספים מיותרים.

מחקו תגובות ספאם ואשרו תגובות בהמתנה: תוספי סינון ספאם כמו אקיסמט הופכים את חיינו לקלים, ולפעמים אנחנו בכלל שוכחים שהם קיימים. בשל כך, עלולות להצטבר אלפי תגובות ספאם בהמתנה, ולמרות שהן לא מופיעות באתר עצמו, הן נמצאות במסד הנתונים ויכולות להאט את האתר. מחקו באופן סדיר תגובות זבל או תגובות זבל בהמתנה.

טיוב מסד הנתונים: וורדפרס שומרת גרסאות רבות של פוסטים שאנחנו כותבים, כולל טיוטות שנשמרות באופן אוטומטי תוך כדי כתיבת התוכן באתר. ברוב המקרים, אין צורך בכל הגרסאות הללו. תוסף כמו WP-Sweep יסייע לכם לשלוט במספר הגרסאות, ולמחוק גרסאות לא רצויות. התוסף מנקה גם שאריות אחרות שוורדפרס משאירה אחריה. חובה לבצע גיבוי לפני השימוש בתוסף!

התקינו תוסף Cache: תוספי קאש לפופולריות רבה בקרב משתמשי וורדפרס. התוספים האלה נועדו למי שלא יודע לעסוק בטיוב בצד שרת, ואמורים לשפר את ביצועי האתר על ידי הקטנת זמני טעינה, כיווץ קבצים שונים והישענות על יכולת הקאשינג של הדפדפנים הפופולריים. כדאי מאוד לבדוק את ביצועי האתר לפני ואחרי תוסף הקאש, כי לא תמיד הוא יביא לתוצאות הרצויות. בנוסף, קחו בחשבון, שבמקרה של אתר בעייתי במיוחד, תוסף קאש משול לפלסטר על רגל שבורה, ולא יעזור.

בחרו תבנית מתאימה לאתר: ישנם פרמטרים רבים שיש לקחת בחשבון בעת בחירת תבנית עיצובית לאתר וורדפרס (בהנחה שהאתר אינו מבוסס על עיצוב מקורי). אחד הפרמטרים החשובים הוא התאמת התבנית לצרכי האתר וליכולות השרת. תבניות הפרימיום החדשניות של וורדפרס מציגות עושר מרהיב של פיצ'רים, אפקטים ויכולות. זה מאוד מרשים, אבל ברבים מהמקרים – מיותר. הגדירו היטב את צרכי ויעדי האתר מראש על ידי אפיון מסודר, ובחרו את התבנית בהתאם. במצבים רבים – פחות זה יותר. תבנית מינימליסטית ונקייה, עם כמה שפחות אפקטים, רוח וצלצולים, תאפשר לכם הקמת אתר וורדפרס מהיר יותר.

אם יישמתם את הפתרונות הללו, והאתר עדיין איטי ובעייתי, אתם מוזמנים לדבר איתי – The Shark Lady מתמחה בניהול אתרים ותוכן, ושיפור מהירות אתר וורדפרס הוא חלק מהשירותים שאני מספקת.

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!