[email protected] // 054-6566464

אתר טוב יותר: אופטימיזציית אתרי וורדפרס

נכתב ב-18 בינואר 2017

אופטימיזציית אתר וורדפרס

הקצב בו וורדפרס מתפתחת ומתעדכנת בשנים האחרונות הוא מדהים. פיתוח התבניות והתוספים האיכותי של המערכת, בידי אלפי מתכנתים מוכשרים ברחבי העולם, מאפשר היום לכל אחד להקים אתר אינטרנט יפה ומעוצב בקלות, ממש בלחיצת כפתור.

אולם, הקלות הזו עלולה להיות גם חיסרון – הקמת אתר באופן אוטומטי, ללא אפיון, תכנון ומחשבה קדימה משולה לבניית בית ללא שרטוטים ותוכניות מקדימות. ייתכן שהרושם הראשוני הוא של אתר מרשים ואיכותי, אולם כאשר מתחילים לפשפש בקרביו, מגלים שהוא בעצם בעייתי ולא משרת את העסק שעבורו הוא נבנה.

אילו בעיות ניתן למצוא באתרים שנבנו בצורה לא מקצועית? בין היתר, ניתן למנות: שימוש בתבניות וקוד מיושן שיוצר שגיאות; בניית אתר שאינו רספונסיבי, או שאינו רספונסיבי באופן מלא; שימוש בתבנית עיצובית שאינה מתאימה לסוג העסק שלכם; שימוש עודף ומיותר בתוספים רבים שאין בהם צורך; אתר איטי עם זמני עלייה של יותר מ-4 שניות (מה שפוגע בדירוג בגוגל); אתר לא מאובטח שנפרץ לעתים קרובות; אתר המותקן על אחסון גרוע שלא מתאים לצרכיו; אתר לא מטופל ולא מתוחזק, שהמערכת בו לא מעודכנת; אתר עם תכנים חסרים, עמודי שגיאה 404 וניווט לא נכון – ועוד ועוד.

כדי לטפל בבעיות אלה, ניתן לבצע אופטימיזציה לאתר הוורדפרס שלכם. המטרה של תהליך האופטימיזציה היא להפוך את האתר ליעיל, מהיר יותר, לשפר את ה-SEO שלו, להפוך אותו לידידותי יותר למשתמש ולוודא שהוא אכן משרת אתכם בצורה הטובה ביותר.

האתר שלכם מפגין ביצועים חלשים? עולה לאט? זורק שגיאות? צרו קשר ואשמח לעזור!

איך משפרים את האתר?

על מנת לשפר את הביצועים של אתר וורדפרס, יש צורך בבדיקת האתר והקוד, על מנת לאתר את הבעיות ולהבין למה הן נגרמות. למשל, אם האתר איטי, צריך לבדוק מה גורם לכך – האם זה האחסון? אולי התבנית עמוסה וכבדה מדי? אולי יש שגיאה בקוד? אולי תוסף מסוים מכביד על האתר?

לאחר הבדיקה והבנת הגורמים לתקלות, ניתן לפתור אותן בשלל דרכים. לרוב, לא מדובר בבעיה אחת נקודתית, אלא במספר שיפורים שיש לבצע כדי לטייב את האתר. להלן כמה מפעולות האופטימיזציה שאפשר לבצע באתר וורדפרס:

  • טיפול בסיסי: אופטימיזציה בסיסית תכלול, בדרך כלל, שדרוג המערכת לגירסה העדכנית ביותר ושדרוג כל התוספים (לאחר גיבוי מלא, כמובן). בחלק מהמקרים ייתכן שיהיה צורך בשדרוג התבנית העיצובית, מחיקת תוספים מיותרים והחלפת תוספים לטובת שיפור ביצועים.
  • טיוב תבנית עיצובית: הרבה אתרי וורדפרס עובדים על בסיס תבנית עיצובית מוכנה. זו פרקטיקה מקובלת ואין עם זה בעיה, אולם לעתים התבנית כבדה וגדולה מדי עבור אתר תדמיתי או בלוג קטן, ומכילה פיצ'רים רבים שאין בהם שום צורך. לעתים יש בתבנית באגים (גם אם היא נמכרת כתבנית פרימיום) ולפעמים התבנית לא מותאמת בצורה מלאה לעבודה בעברית או בגירסאות דפדפנים עדכניות. במהלך האופטימיזציה, יש לבדוק את קוד התבנית, לבטל רכיבים מיותרים ולתקן תקלות ושגיאות שנגרמות בגלל קוד בעייתי.
  • אופטימיזציית מסד נתונים: מסד הנתונים, כמו כל בית מצוי, זקוק לניקוי וטיפול מדי פעם. במהלך השימוש באתר וורדפרס, יצירת התכנים ומחיקתם, התקנת התוספים וכו', מצטבר מידע מיותר במסד הנתונים, שמכביד עליו ועל ביצועי האתר. תוספים מסוימים יכולים לנפח את הדטהבייס במאות אחוזים, בלי שום הצדקה. בדיקה וטיוב של מסד הנתונים תועיל מאוד למהירות העלייה ולביצועים הכלליים שלו.
  • טיוב תוכן: ניהול אתר אינטרנט אולי נראה קל, בכלים האינטואיטיביים הקיימים כיום, אולם עדיין מדובר בעבודה שמצריכה ידע מקצועי לא מבוטל. מנהלי אתרים בלתי מקצועיים מבצעים טעויות רבות במהלך תפעול האתר, והן מצטברות עם הזמן, ממש כמו אבק על מדפי ספרים. מעבר לטעויות כמו התקנת-יתר של תוספים, חלק ניכר מהבעיות באתר איטי ומבולגן נובעות מתוכן גרוע ולא מתוכנן. בין היתר, הבעיות יכולות לנבוע מתמונות גדולות מדי, אלמנטים גרפיים ואנימציות מיותרות, עמודים ארוכים ולא ערוכים, תפריט מסורבל ובעייתי ועוד. עריכת האתר מחדש, הסרת עמודים ואלמנטים מיותרים, הקטנת התמונות וסידור התפריטים, יטיבו מאוד עם האתר ועם חווית הגלישה של המשתמשים, יסייעו לאתר לעלות מהר יותר ואף ישפרו את מיקום האתר במנועי חיפוש. בנוסף, כדאי מאוד לאתר את כל עמודי השגיאה באתר (404) ולטפל בהם על ידי הפניות מתאימות.
  • AMP: הפרויקט של גוגל, Accelerated Mobile Pages, נוצר כדי ליצור חוויית גלישה מהירה וטובה יותר בטלפונים ניידים. עמודי האתר מוצגים לגולשים סלולריים באופן שונה מהעמודים הרגילים, מה שמאפשר זמני טעינה מהירים במיוחד וחוויה נוחה יותר לגולש – מה שבדרך כלל מיתרגם למיקום גבוה יותר במנועי חיפוש וטראפיק גדול יותר לאתר.
  • שיפור אבטחת אתר: באמצעות סריקות, תוספים וטיפול בצד שרת, אפשר לשפר את אבטחת האתר ולמנוע פריצות שפוגעות מאוד בביצועים ובמיקום במנועי חיפוש.
  • החלפת אחסון: לעתים, חלק ניכר מהבעיות נובעות מאחסון מיושן ולא מעודכן, עם שרתים גרועים ואיטיים. החלפת אחסון יכול להיות פתרון טוב ומהיר במהלך אופטימיזציית אתר.
  • אופטימיזציית צד שרת: טיוב האתר לא מתחיל ונגמר בוורדפרס עצמה, ויש צורך בטיפול באלמנטים מסוימים בצד השרת, כמו דחיסת קבצים, cache וחסימת בוטים וקרולרים שמעמיסים על האתר וחונקים אותו.

מישהו מטפל באתר שלכם? צרו קשר ואשמח לעזור!

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!