[email protected] // 054-6566464

אחסון אתרים – בחירת אחסון לאתר אינטרנט

אחסון זול לאתרבחירת אחסון (הוסטינג – Hosting) לאתר אינטרנט היא תהליך חשוב, ולא מסובך במיוחד אם יודעים באילו פרמטרים להתמקד. בחירת הוסטינג תלויה במספר גורמים: תקציב, סוג האתר, קהל היעד (בארץ או בחו"ל), תמיכה טכנית ושירות לקוחות ועוד.

המבחר בתחום אחסון אתרים הוא עצום. המחירים נעים בין דולרים בודדים לחודש – עד אלפי שקלים בחודש. הכל תלוי בנפח המוקצה לכם, בסוג השרת, במהירות, רוחב הפס בשרת האחסון ועוד פרמטרים רבים.

שירותי אחסון אתרים בישראל נוטים להיות יקרים משירותי אחסון מקבילים בחו"ל. תמיכה טכנית ושירות לקוחות מקבלים בכל מקום, אולם יש מי שחשובה לו היכולת לקבל הסברים ותמיכה בשפה העברית, ולכן יעדיף אחסון אתרים ישראלי. שרתים ישראלים מבטיחים מהירות תגובה טובה יותר לגולשים מישראל, אולם ניתן למצוא גם אחסון איכותי בחו"ל, במחירים נמוכים בהרבה, המאפשר תגובה מהירה ועלייה זריזה של תכני האתר.

 

אחסון אתרים: מה חשוב לדעת?

אלה הפרמטרים שיש להתחשב בהם כאשר בוחרים מקום אחסון לאתר שלכם. התנאים משתנים משירות אחסון אתרים אחד לשני, אבל באופן כללי יש קווים ופרמטרים המאפיינים את כולם.

  • צרכי האתר: מי שמקים בלוג עצמאי, לא צריך שרת פרטי או שרת וירטואלי שעולה מאות דולרים בחודש. הטראפיק באתר קטן בדרך כלל לא עולה על כמה מאות מבקרים ביום, ולכן אין סיבה להשקיע כסף רב בשירות אחסון יקר. לאתר קטן מומלץ להסתפק באחסון זול בחו"ל, שעלותו דולרים בודדים לחודש. בשירות אחסון כזה, המכונה Shared Hosting – אחסון שיתופי, האתר שלכם יושב למעשה על אותו שרת עם כמה וכמה אתרים אחרים. לפעמים זה גורם לאתר להיות איטי יותר, ואם אחד המשתמשים הנוספים בשרת יוצר בעיה כלשהי, היא עלולה להשפיע על כל היושבים המשותפים בהוסטינג. מצד שני, זהו שירות אחסון זול, שמספיק לצרכים של בעלי אתר קטן או בלוג. אם אתם בעלי אתר גדול ומסחרי, הצפוי ליהנות מתנועת גולשים מסיבית, עליכם לשקול רכישת אחסון בשרת פרטי, או שרת פרטי וירטואלי – העלות כאן משמעותית יותר, ויכולה להגיע לכמה מאות דולרים בחודש, אולם במצב כזה אתם נהנים משרת אחסון פרטי וממהירות תגובה גבוהה בהרבה, כמו גם מרוחב פס גדול יותר ותעבורת גולשים בלתי מוגבלת.
  • נפח אחסון: שירותי אחסון אתרים מציעים מגוון רב של נפח אחסון, הנע בין כמה מאות מגה בייט (מתאים לעמודי נחיתה, אתרים קטנים סטטיים – אבל לא לאתרי וורדפרס) ועד נפח אחסון בלתי מוגבל. מומלץ שלא להסתפק בנפח מינימלי, ולרכוש חבילת אחסון הכוללת לפחות ג'יגה בייט אחד. חבילה כזו תתאים לאתר קטן שלא מתעדכן הרבה. אם אתם מקימים אתר דינמי באמצעות מערכת ניהול תוכן (כמו וורדפרס, למשל) ומתכוונים להזין בו תוכן באופן קבוע, קחו בחשבון שנפח האתר יילך ויגדל, ויש להקצות לו מקום עתידי, כדי לא "להיתקע" ללא מקום אחסון.
  • כמות דומיינים: שירותי אחסון אתרים רבים מגבילים את כמות הדומיינים (שמות מתחם) שניתן לאחסן בשרתים שלהם. המשמעות – עבור כל אתר או אפילו הפניית דומיין, צריך לרכוש הוסטינג נוסף. כדאי לבחור בחבילת אחסון אתרים שמעניקה אחסון של לפחות 5 דומיינים. גם בארץ ובחו"ל מציעים חבילות עם דומיינים ללא הגבלה, בדרך כלל בפורמט של אחסון ריסלר, במחירים סבירים בהחלט. בחלק מהמקרים תוכלו למצוא חבילות עם דומיינים ללא הגבלה.
  • מסדי נתונים: אם בכוונתכם להקים אתר המבוסס על מערכת ניהול תוכן, כמו דרופל, וורדפרס, ג'ומלה ועוד, חשוב מאוד לוודא ששירות אחסון האתרים הנבחר תומך בהתקנת מערכות אלה. ישנם שירותי אחסנת אתרים בארץ שלא שמעו על מערכות ניהול תוכן, ואינם מאפשרים הקמה של מסדי נתונים – ההכרחיים להתקנת המערכת. כמו כן, מומלץ לבחור בשירות אחסון אתרים שמאפשר התקנה של מספר מסדי נתונים (לפחות 5) – למקרה שתרצו להקים יותר מאתר או בלוג אחד.
  • חשבונות דואר אלקטרוני וגישת FTP: כאן אנחנו כבר נכנסים לפרטים הקטנים. בשירותי אחסון מסוימים מציעים מספר מוגבל של כתובות אימייל ייעודיות, ומגבילים גם את מספר חשבונות ה-FTP שניתן לפתוח. אם לאתר צפויים להיות מספר מנהלים או משתמשים, שזקוקים לכתובות דואר אלקטרוני וגישה ל-FTP, בדקו מה מוצע לכם בשירות אחסנת האתרים לפני הרכישה. כמו כן, בדקו מהי המגבלה על נפח תיבות הדואר האלקטרוני. אם אתם זקוקים לתיבה כזו לשימוש יום-יומי, מומלץ לבחור בשירות אחסון אתרים המספק נפח תיבת דואר אלקטרוני בלתי מוגבל. קחו בחשבון שנפח תיבת הדואר נגרע מנפח האחסון. הרבה פעמים נגמר המקום באחסון בגלל השימוש באימייל – לכן כדאי לתכנן מראש וגם להגדיר נכון את התיבה כדי לא למלא את האחסון מהר מדי.
  • לוח הבקרה: שירותי אחסון מסוימים לא מספקים לוח בקרה, אלא שימוש ב-FTP בלבד. זוהי שיטת עבודה מוגבלת ומגבילה, ולא מתאימה להתקנת מערכות ניהול תוכן או לניהול אתר מורכב. בדקו היטב מה סוג לוח הבקרה המוצע בשירות האחסון, האם הוא נוח לשימוש והאם הוא מוכר ברחבי האינטרנט. רוב שירותי האחסון יציעו לכם הדגמה של לוח הבקרה לפני הרכישה, כדי שתוכלו לוודא את כל הפרטים. מרבית שירותי האחסון המשותף בחו"ל יציעו לכם הוסטינג עם לוח בקרה מסוג cPanel – זהו לוח הבקרה הפופולרי והנוח ביותר לשימוש כיום. חלק מחברות אחסון האתרים פיתחו לוחות בקרה משלהן, ותצטרכו ללמוד איך להשתמש בהם.
  • תמיכה טכנית: האם ההוסטינג מציע תמיכה טכנית במייל בלבד או גם בטלפון או בצ'אט באתר? האם השירות ניתן 24 שעות ביממה? האם התמיכה הטכנית מסופקת על ידי ההוסטינג עצמו, או על ידי חברה חיצונית? כל אלה הם פרמטרים חשובים בבחירת שירות אחסון האתרים. הוסטינג יכול להיות משוכלל ומהיר, אולם ללא שירות לקוחות איכותי, שעוזר ביעילות במקרה של תקלה, ההוסטינג הוא חסר ערך.
  • מוניטין: מומלץ לערוך סקר שוק קצר ולבקש המלצות על שירותי אחסנת אתרים איכותיים. שאלו בעלי אתרים, בעלי בלוגים ואנשי מקצוע בפורומים – סביר להניח שתקבלו מגוון עצום של שמות והמלצות, ותוכלו להשוות ולבחור את ההוסטינג המתאים לכם ביותר. שימו לב גם ל"סיפורי זוועה" חוזרים – שירות אחסון אתרים שיש עליו יותר מדי סיפורים רעים, הוא כזה שמומלץ להתרחק ממנו.
  • שירותי גיבוי: אפשר לגבות אתר וורדפרס, למשל, גם באופן עצמאי, אבל כדאי לבחור באחסון אתרים שמאפשר לכם לבצע גיבויים גם בשרת עצמו ואף מריץ גיבויים אוטומטיים על בסיס יומי.
  • אבטחת מידע: מתקפות על אתרי אינטרנט הן דבר שבשגרה. קו ההגנה הראשון שלכם הוא מערך אבטחת המידע בחברה שמספקת אחסון אתרים. בדקו האם יש פיירוול, סריקת וירוסים ושירותי אבטחה אחרים. אחסון אתרים ששם דגש על אבטחה, הוא בדרך כלל בחירה טובה.

לסיכום – התייעצו עם בעלי אתרים ובעלי מקצוע בתחום האינטרנט, הגדירו את צרכי האתר העתידי שלכם לטווח הקצר ולטווח הארוך, בדקו את התקציב שלכם ובחרו את שירות אחסון האתרים המתאים לכם מבחינת מוניטין, מחיר ואיכות.

חברת אחסון אתרים מומלצת בישראל:
http אחסון אתרים