[email protected]

לראשונה מאז 2015: נתח השוק של גוגל בחיפושים ירד מתחת ל-90%

מאת: רויטל סלומון
נכתב ב-16 בינואר 2025

זה לא שגוגל פתאום איבדה את השליטה בשוק החיפוש, אבל בהחלט רואים כאן מגמה הדרגתית ועקבית, שעשויה להתפתח בהמשך: לפי הנתונים של Statcounter, נתח השוק של גוגל במנועי חיפוש ברחבי העולם ירד מתחת ל-90% לראשונה מאז 2015. במהלך שלושת החודשים האחרונים של 2024, נתח השוק הגלובלי של גוגל בחיפושים היה מתחת ל-90%.

נתח השוק של גוגל בחיפושים בירידה

בצילום המסך אפשר לראות שנתח השוק של גוגל נכון לדצמבר 2024, היה 89.73%. גם באוקטובר ובנובמבר, נתח השוק של גוגל היה מתחת ל-90%.

האם מדובר בדרמה? לא. אבל זו בהחלט מגמה מעניינת. השאלה החשובה היא – לאן הלכו הגולשים? נראה שענקית החיפוש איבדה גולשים בעיקר באסיה. בארה"ב, נתח השוק של גוגל יציב ועומד על 87-90 אחוזים.

בשנתיים האחרונות, הולכות ומתגברות התלונות על תוצאות החיפוש המוצגות בגוגל. המשתמשים לא מצליחים למצוא מה שהם מחפשים, ופונים למנועים אחרים, וכמובן גם לבינה המלאכותית. הנתונים של סטטקאונטר לא משקפים את המעבר לבינה המלאכותית, ונראה שיאנדקס, בינג ויאהו (כן כן), קיבלו את הגולשים שעזבו את גוגל.

הנתונים האלה מעניינים, אבל לא כל כך רלוונטיים לישראל. בארצנו הקטנה, גוגל עדיין נהנית משליטה כמעט מוחלטת בשוק החיפוש, ונתח השוק שלה נשאר יציב – מעל 98% במהלך כל שנת 2024. בינג זוכה לפחות מאחוז מהגולשים הישראלים, כך שמגמת הירידה הקלה שחווה גוגל, לא מתממשת גם בישראל, לפחות בינתיים.

ניהול אתרים - 30 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!