איך מומלץ לבקש עזרה בקבוצת תמיכה טכנית
נכתב ב-12 בנובמבר 2014
קבוצות תמיכה טכנית בתחומים שונים קיימות באינטרנט עוד לפני שהיא היתה האינטרנט שאנו מכירים. בעבר היו אלה קבוצות דיון, אחר כך פורומים (חלקם פעילים וחזקים גם היום), והיום גם המדיה החברתית מסייעת לנו כשאנחנו צריכים טיפים או עזרה – בפורמט של פיד הטוויטר שלנו או קבוצת פייסבוק ייעודית. ברוב המקרים, קבוצות אלה מאוכלסות באנשי מקצוע שישמחו לסייע לכם חינם אין כסף (או בתשלום, אם מדובר בעניין מורכב). למשל, אם אתם מחפשים תמיכה בנושא אתרי וורדפרס, תוכלו למצוא לפחות 3-4 קבוצות גדולות בפייסבוק, שיש בהן פעילות רבה של בלוגרים, מפתחים ומעצבים.
למרות הרצון לעזור, שאלות רבות נותרות חסרות מענה. הסיבות לכך אינן "חוסר נחמדות" של הנוכחים בקבוצה, אלא שאלה בלתי ברורה, פנייה לא מנומסת ובעיקר – אי מתן מידע מספיק. בקבוצה פעילה עשויות לעלות עשרות שאלות ביום. מי שעונה על שאלות כאלה, יעדיף לענות על שאלות שיש בהן קצה חוט שיכול לסייע לפתרון מהיר ויעיל.
הטיפים שלהלן מתאימים, באופן כללי, לבקשת עזרה בכל קבוצת תמיכה טכנית, אבל הדוגמאות נובעות מעולם התוכן הקרוב ללבי – אתרי וורדפרס.
איך כדאי לשאול שאלות בקבוצת תמיכה טכנית?
- ספקו כמה שיותר מידע ופרטים – תארו את הבעיה בפירוט ואל תסתפקו בחצי משפט כוללני כמו "האתר איטי". ציינו איזו שגיאה מופיעה, כמה זמן לוקח לאתר לעלות, איזה שינוי עשיתם לאחרונה, מה גירסת המערכת, באיזה דפדפן מופיעה הבעיה ועוד. ככל שתספקו יותר מידע, כך יהיה פחות צורך בשאלות וחקירות, ויהיה יותר קל לסייע לכם.
- צרפו לינק – אם מדובר באתר אינטרנט הזמין באופן פומבי, אל תשכחו לצרף לינק. כך, אפשר יהיה לבחון את האתר בדפדפנים שונים, לבדוק את הקוד שלו ולהציע פתרונות לתקלה.
- צרפו צילומי מסך – אם מדובר במערכת פנימית שאינה נגישה באינטרנט באופן פומבי, צרפו צילומי מסך של הבעיה הרלוונטית – צילום מסך של השגיאה שקופצת לכם או העיצוב השבור, יסייעו לכל הנוגעים בדבר להבין מה מקור התקלה.
- ספרו מה כבר ניסיתם – עזרו לתומכים לחסוך קצת זמן, וספרו מה כבר ניסיתם כדי לפתור את הבעיה. האם התקנתם תוכנה כלשהי? האם ניסיתם תוסף כלשהו? האם שיניתם משהו בקוד ולא צלחתם? כך אפשר לפסול פתרונות נפוצים, ולהציע לכם דברים שעוד לא ניסיתם.
- חפשו בקבוצה לפני שאתם שואלים – שאלות שנשאלות קצת יותר מדי פעמים, נותרות לבסוף ריקות, מפני שלאנשים, באופן טבעי, נמאס לענות שוב ושוב על שאלות בסיסיות. לפני שאתם שואלים, חפשו במסמכי הקבוצה, הריצו חיפוש (גם בגוגל) וקראו את כללי הקבוצה או הפורום. יש סיכוי טוב שמישהו כבר שאל לפניכם וקיבל פתרון, ואתם רק צריכים לקרוא וליישם.
- הדביקו קוד באמצעות pastebin או jsfiddle – שורות קוד של HTML, CSS או PHP לא עוברות טוב בפייסבוק ובפורומים. הן לא מיושרות היטב, ולעתים מתקלקלות לגמרי בגלל הדרך שבה מעבד האתר את ההודעה שלכם. לכן, אם אתם צריכים לשתף קוד שעושה לכם בעיות, שתפו אותו באמצעות האתרים הנ"ל.
- שקלו אם לעבור לפרטי או להמשיך דיון פומבי – לעתים הבעיה מאוד ספציפית ואין צורך ביצירת שרשור מפלצתי בקבוצה או בפורום, אבל לפעמים דווקא הדיון הפומבי בתקלה יכול לסייע לאנשים אחרים שחווים בעיה דומה, וכדאי שהמידע יהיה נגיש לכולם.
- היו מנומסים וסבלניים – עם כל הרצון הטוב, לכולנו יש עבודה ועיסוקים שונים. אם שאלתם שאלה, המתינו בסבלנות עד שיענו לכם. לעתים תקבלו תשובה תוך מספר דקות, ולפעמים תצטרכו לחכות שעתיים. אל תקפיצו סתם את ההודעה ואל תשאלו שאלות חצופות כמו: "נו, אף אחד לא עונה פה?" – אלה רק יקטינו את הסיכוי שמישהו בכלל ירצה להתייחס. זכרו, ברוב המקרים אתם מקבלים עצות איכותיות ומקצועיות – כבדו את הקבוצה ואת אנשי המקצוע שבה, שמוכנים להקדיש מזמנם לאנשים זרים, בדרך כלל ללא תמורה.
—
צילום: https://www.flickr.com/photos/fionnmccueil