[email protected] // 054-6566464

הקמתם אתר חדש? הנה מה שצריך לבדוק לפני שהוא עולה לאוויר

נכתב ב-25 ביולי 2022

בדיקת אתר וורדפרס

מזל טוב! סיימתם בהצלחה יתרה את תהליך בניית האתר שלכם! האתר, שעדיין אינו זמין לציבור הרחב, נראה היטב ותואם את האפיון והציפיות שלכם. אתם כבר ממש לא יכולים לחכות, וחושבים שזה הזמן להשיק את האתר ולהזמין את כל הלקוחות והחברים לבקר בו. האמנם?

למרות שאפשר לתקן תקלות ולעדכן חומרים גם כשהאתר כבר באוויר, מוטב לבצע מספר בדיקות קצרות לפני השקת האתר, על מנת להגיש ללקוחותיכם אתר מקצועי ועשוי היטב, ללא שגיאות מביכות או תקלות שעלולות לפגום בביצועים שלו.

בימינו, רוב האתרים המושקים הם אתרי וורדפרס, לכן חלק מהבדיקות שצריך לעשות הן ספציפיות לוורדפרס, אולם בסך הכל מדובר בצ'קליסט שמתאים לאתרי אינטרנט חדשים באופן כללי.

בדיקות ופעולות לביצוע לפני השקת אתר חדש

  1. האם גוגל יכול לאנדקס את האתר? לעתים, האתר נבנה על הדומיין החדש והחי שלו, ועל מנת להזין בו תכנים בנחת, מונעים מגוגל להגיע ולאנדקס את האתר. חסימת האתר בפני גוגל יכולה להתבצע במספר דרכים, כולל דרך לוח הבקרה של וורדפרס (תחת הגדרות –>קריאה). נתקלתי במקרים רבים בהם הושק האתר, והחסימה לא הוסרה. הלקוח המתין שבוע, שבועיים וחודש, ולא הבין מדוע האתר לא מתאנדקס בגוגל. לכן, חשוב מאוד לבדוק האם גוגל מורשה להגיע ולהתחיל למקם את האתר בתוצאות חיפוש שונות. אם מדובר באתר על פלטפורמה שאינה וורדפרס, בדקו אם נעשה שימוש בקובץ robots.txt כדי לעצור את גוגל – יש לוודא מול מפתח האתר כי החסימה הוסרה.
  2. אבטחת אתר וגיבויים – בעבודה בשרת זמני בדרך כלל אין צורך באבטחה מיוחדת, אולם מהרגע שהאתר עולה לאוויר, הוא חשוף יותר למתקפות והשחתות. ודאו כי הסיסמאות של המשתמשים בוורדפרס והסיסמאות ל-FTP וללוח הבקרה של האחסון חזקות מספיק, מחקו משתמשים מיותרים שיצרתם לטובת בדיקות והתקינו תוספי אבטחה מתאימים. בנוסף, ודאו כי יש גיבוי לאתר, וכי ישנה דרך ליצור גיבויים קבועים לתכנים שאתם מייצרים.
  3. בדיקת רספונסיביות ומהירות עלייה של האתר – עקרונית, פעולות אלה הן באחריות מפתח האתרים שבו בחרתם, אבל כדאי לבדוק בעצמכם, רגע לפני העלייה לאוויר, שהאתר אכן נראה היטב בכל הדפדפנים, בכל המסכים (סמארטפונים, טאבלטים) ושהוא עולה במהירות סבירה. תקלות חמורות בשרת או בתכנות האתר, כדאי לתקן לפני שהוא נפתח לקהל הרחב.
  4. בדקו שאין שאריות פיתוח – חלק ניכר מאתרי הוורדפרס נבנים על בסיס תבניות קיימות. לעתים קרובות, התבניות האלה כוללות תוכן דמה, על מנת לעזור לכם להשתמש בכל הפיצ'רים שלהן ולפתח את האתר בצורה נוחה. חשוב לוודא שלא נותר תוכן דמה באתר (כמו למשל, כתובת מייל נוסח [email protected]), קרדיטים שגויים בפוטר, עמודים מיותרים, מוצרים שלא קיימים, מחרוזות שלא תורגמו מאנגלית לעברית וכו'.
  5. הגהה ובדיקת עובדות – התוכן היה ונותר המלך, ועם זאת, ניהול תוכן הינו תחום שזוכה לזלזול ניכר. אתר יפה ומרשים זה נהדר, אבל שגיאות כתיב, עובדות לא נכונות ופרטי יצירת קשר ישנים יפגעו בעסק שלכם מבחינה תדמיתית ושיווקית. עברו על כל הטקסטים וודאו שאין שגיאות או בעיות – כולל דברים בסיסיים כמו מספר טלפון וכתובת אימייל.
  6. ודאו כי אין תמונות עם Watermark  או Placeholders – במהלך הקמת אתר, ייתכן שהמפתחים יציגו לכם מעין אתר דמה, הכולל תמונות גנריות כלשהן, על מנת להראות לכם איך האתר אמור להיראות לפני שאתם מזינים בו תכנים בעצמכם. לפעמים, התמונות נבחרו ממאגר תמונות בתשלום, לצורך שיבוץ באתר, אולם בינתיים מוצגת הגירסה לדוגמא שלהן, שעליה יש Watermark – סימן מים שמראה שהתמונה טרם נרכשה כחוק. לעולם אל תשיקו אתר לפני שבדקתם שכל התמונות נרכשו בצורה נאותה, או שיש לכם עליהן זכויות יוצרים.
  7. גירסה עדכנית של וורדפרס וכל התוספים – אתר וורדפרס המתוכנת בצורה נכונה, לא אמור להוות מכשול לשדרוג. ובכל זאת, לעתים מתחילים לפתח אתר בגירסת וורדפרס מסוימת, ועד שהפרויקט מסתיים – וורדפרס כבר שודרגה לגירסה חדשה, ואיתה גם חלק מהתוספים. שדרגו לגירסה העדכנית ביותר לפני ההשקה, ובדקו אם אין תקלות. הרבה יותר פשוט לתקן את התקלות לפני שהאתר באוויר.
  8. התקנת אנליטיקס וחיבור ל-Search Console – בזמן הפיתוח בדרך כלל לא מתקינים אנליטיקס, כדי לא לצבור דאטה חסר משמעות. רגע לפני העלייה של האתר לאוויר, ודאו שיש בו אנליטיקס (שמוטמע בתבנית עצמה ולא באמצעות תוסף), ושהוא מחובר לסרץ' קונסול של גוגל. חשוב מאוד ששני החשבונות הללו (אנליטיקס ו-GSC) יהיו על שמכם, ומחוברים לג'ימייל שלכם. הקפידו להגן על הבעלות של הנכסים הדיגיטליים שלכם!
  9. בדיקת תהליך רכישה (באתר חנות) – ודאו שאתר המכירות שלכם אכן יכול למכור, שתהליך הקנייה עובד, שסל הקניות מתפקד ושהסליקה מותקנת כראוי.
  10. "אתר וורדפרס חדש" – אם תחפשו בגוגל את המחרוזת "אתר וורדפרס חדש", תקבלו עשרות ומאות אתרים חדשים, שכבר נמצאים באוויר זמן מה, ופשוט שכחו למחוק או לעדכן את ה-Tagline שמגיע כברירת המחדל באתר וורדפרס חדש. שנייה לפני ההשקה, היכנסו למסך הגדרות –> כללי, ובדקו שהטאגליין שלכם נכון, או לפחות מחקו את השורה המביכה בשדה "תיאור האתר".

צילום: Daniel Kulinski

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!