מהירות עליית אתר: מיתוסים וטעויות נפוצות
נכתב ב-28 ביולי 2020
ערוץ היוטיוב של גוגל וובמסטרס העלה סרטון חדש, ובו שיחה בנושא חשוב בתחום קידום אתרים – מהירות עלייה של עמודים באתר.
בסרטון משוחחים שני אנשי מקצוע מתחום ה-SEO ומפריכים כמה מהמיתוסים והטעויות הנפוצות בכל הקשור לאופטימיזציה ומהירות עליית האתר.
הנה כמה מנקודות המפתח העולות מהסרטון:
- מהירות עליית האתר היא פקטור חשוב בדירוג האתר במנועי חיפוש, אולם היא אינה הגורם הראשי והעליון הקובע היכן ידורג האתר בגוגל.
- למעשה, אתרים עם תוכן רלוונטי ומעניין ידורגו מעל אתרים שהם רק מהירים, אולם אין בהם תוכן איכותי. כלומר, לתוכן יש חשיבות גדולה יותר ממהירות טעינה. ייתכן שבמקרים מסוימים, בהם איכות התוכן זהה בין שני אתרים, גוגל ישתמש במהירות הטעינה כ"שובר שוויון".
- למה מהירות הטעינה של האתר חשובה בכלל? בעיקר בשביל הגולשים. חשוב לפתח ולתחזק אתרים מהירים, שלא יגרמו לגולשים תסכול בגלל זמני המתנה ארוכים. בנוסף, צריך לקחת בחשבון שלא בכל מקום יש חיבורי אינטרנט מהירים, ויש להתחשב גם בגולשים שאין להם גישה לתשתית איכותית.
- אולי תופתעו לשמוע, אולם נפח עמוד לא אמור לעלות על 500 קילובייט. זאת בשעה שמרבית האתרים מציעים עמודים בנפח של כמה וכמה מגה בייט. מן הסתם, ככל שנפח העמוד קטן יותר, כך הוא ייטען מהר יותר, ולכן – פחות זה יותר בכל הקשור לזמני טעינה של האתר.
- מהירות טעינת אתר מושפעת מגורמים רבים, ולכן במקרים מסוימים לא מספיק לבצע שינוי אחד כדי שהמהירות והדירוג יעלו, אלא יש לטפל בשרשרת שלמה של בעיות כדי לשפר את מצב האתר.
- הגולשים מגיעים לאתר באמצעות מכשירים שונים – סמארטפונים חזקים וחלשים, מחשבים ישנים וחדשים וכו'. זה שהאתר עולה בסמארטפון היוקרתי שלכם במהירות, לא אומר שהוא נטען בזריזות גם במכשירים אחרים. כדאי מאוד לעקוב אחר סוג המכשירים הנפוצים שאיתם הגולשים ניגשים לאתר שלכם, ולבדוק מה ביצועי האתר במכשירים אלה, וכמובן – לבצע אופטימיזציה בהתאם.
- AMP אינם מהווים פקטור דירוג בפני עצמם. הם מסייעים למהירות העלייה של האתר, אולם הם לא מהווים איתות (signal) בלעדי עבור גוגל.