[email protected] // 054-6566464

למה אתם צריכים בלוג ואיך מקימים אחד לבד ובקלות?

נכתב ב-12 בנובמבר 2023

בלוג עצמאי הוא כמובן לא צורך קיומי, אבל יש לא מעט אנשים וגורמים שצריכים בלוג, ומשום מה נמנעים מלהקים אחד כזה. ספציפית הפעם אני לא מדברת על חברות ובעלי עסקים, ולמה הם צריכים בלוג כחלק מהאתר התדמיתי. זה סיפור אחד. אני מתייחסת הפעם לאנשים פרטיים: אני רואה עיתונאים, פרשנים, פובליציסטים ומומחים שכותבים פוסטים ארוכים בפייסבוק ובטוויטר, אבל אין להם נוכחות אינטרנטית עצמאית – וזו טעות. מי שכותב באופן קבוע, צריך פלטפורמה עצמאית בה הוא יכול לתעד ולשמור את האייטמים שהוא כותב. כלומר, כדאי לכם להקים בלוג שיכיל לפחות חלק מהתכנים שאתם מייצרים ברשתות החברתיות השונות.

הקמת בלוג

למה אתם צריכים בלוג?

לא טוב להיות תלויים בפלטפורמה: טוויטר, פייסבוק ואפילו טלגרם, הן בסופו של דבר פלטפורמות סגורות שמאפשרות לנו לייצר בהן תכנים. אבל הן לא בשליטתנו המלאה, אפילו לא קרוב לזה. בכל רגע נתון, ומסיבות שונות, הפלטפורמה יכולה לסגור לכם את הבסטה, או שאתם עלולים לאבד את הגישה לחשבון שלכם. למשל, פייסבוק יכולה לסגור עמודים וחשבונות בלי לתת הסברים ממשיים. זה יכול לקרות גם בגלל מתקפת דיווחים זדונית שמטרתה לחבל באפשרות שלכם להשמיע את קולכם. אותו דבר בטוויטר, וגם בטלגרם. אתם עלולים לאבד גישה לחשבון בגלל פריצה, תקלה טכנית או בעיה כלשהי בטלפון או במייל.

אם התכנים שלכם חשובים לכם, אתם לא יכולים להרשות לעצמכם להפיץ אותם רק ברשתות חברתיות.

חיפוש וארכיון: בטוויטר אמנם אפשר לחפש ציוצים, ובפייסבוק אפשר לחפש פוסטים, אולם יכולות החיפוש האלה מוגבלות, ורוב המשתמשים בפלטפורמה לא יודעים להשתמש בהן כראוי. אפילו חיפוש עצמאי (כדי למצוא תכנים שאתם כתבתם בעצמכם) יכול להיתקל בקשיים. מכיוון שבפלטפורמות כמו טוויטר, צייצנים פעילים מצייצים המון, זה מקשה מאוד על איתור תכני עבר, במיוחד אם טעיתם בהקלדה, כתבתם שם לא נכון, או שפשוט אתם לא זוכרים מה בדיוק כתבתם בציוץ שאתם מחפשים, ולכן לא יכולים למצוא אותו.

בנוסף, טוויטר אמנם מתאנדקס בגוגל, אבל אין לכם שליטה טובה על איזה תכנים מתאנדקסים ואיזה לא, ואתם לא יכולים לבצע SEO – אופטימיזציה למנועי חיפוש – שיכולה לסייע לקדם את התכנים שלכם.

התכנים שלכם אמנם קיימים בחשבון, אבל הם לא שמורים בארכיון מסודר, ולכן הגישה לתכנים ישנים קשה ומסורבלת, וכאמור – אתם גם עלולים לאבד גישה לתכנים האלה לנצח. אפשר לגבות את הציוצים, למשל, אבל אם החשבון שלכם יימחק, לא תוכלו להעלות אותם מחדש, וכל התוכן שיצרתם יאבד לנצח ולא יהיה זמין אונליין. תכנים של בלוג עצמאי אפשר לגבות באופן קבוע ושוטף, ולהעביר מאחסון אחד לשני במידת הצורך.

טקסטים ארוכים: בפייסבוק אין בעיה לייצר טקסטים ארוכים, ובטוויטר מקובל מאוד לכתוב שרשורים, אבל אי אפשר לכתוב באריכות יתרה. שרשורים ארוכים מדי לא נקראים, והטראפיק שלהם עלול להיות נמוך משמעותית מזה של ציוץ בודד. אם אתם אוהבים לכתוב באריכות – אתם יכולים לעשות את זה בפלטפורמות השונות, אבל עדיף בהרבה לכתוב במקביל את הטקסט גם בבלוג, ולקשר בסוף השרשור או הפוסט לבלוג עצמו. כך, אנשים יוכלו לקרוא את הטקסט בנוחות.

שיתוף מחוץ לרשת: אתם כמובן יכולים לנהל במקביל ערוצים בפייסבוק, טוויטר, טיקטוק וכל פלפטורמה אחרת, אבל זה קשה וגוזל זמן, ותכנים שמתאימים לפלטפורמה אחת, לא בהכרח מתאימים לפלטפורמה אחרת. הרבה יותר קל (ונכון) לדאוג שיהיה לכם עוגן אינטרנטי בתצורת בלוג, ומשם לשתף את התכנים במידת הצורך – בכל פלטפורמה שתרצו. זה גם יאפשר לגולשים לשתף את התכנים שלכם בקלות. לא לכולם יש חשבון טוויטר, אבל כולם יכולים לקרוא מה שכתוב בבלוג שלכם.

הפיד אינו ליניארי: בשטף האירועים, תכנים ומחשבות חשובות הולכים לאיבוד. הפיד אינו ליניארי ולעתים קשה מאוד להסביר נושאים מסובכים באמצעות ציוצים משורשרים או פוסטים. בלוג הוא פלטפורמה הרבה יותר נוחה ומתאימה לשם כך.

מוניטיזציה: לא סביר שתהפכו להיות מיליונרים, אבל הרבה יותר קל לעשות קצת כסף כאשר מדובר בבלוג. אתם יכולים לשבץ פרסומות או קישורי שיווק שותפים, לקבל כסף על פוסטים אורחים ועוד.

נוחות ותוכן עשיר: אפשר לשלב לינקים, סרטונים ותמונות בכל רשת חברתית, אבל אי אפשר להשוות את רמת התחכום של תוכן עשיר בבלוג לעומת תוכן עשיר ברשתות חברתיות. בבלוג הרבה יותר נוח להוסיף מדיה, ליצור טקסט עם לינקים שמסייעים לגולש להגיע למידע שהוא רוצה ועוד.

איך מקימים בלוג – מדריך בסיסי

אין לכם כוח להתעסק בצד הטכני? צרו קשר ואשמח לעזור לכם בהקמת בלוג בסיסי.

קחו בחשבון שבלוג עצמאי כרוך בעלויות כספיות. המחיר של דומיין הוא סביב 80 שקל לשנה (יכול להיות גם טיפה יותר זול, תלוי בסיומת), ואילו המחיר של אחסון אתרים יגיע כנראה לכמה עשרות שקלים בחודש – וזה סכום שתצטרכו לשלם לאורך כל חיי הבלוג. אם אתם רוצים ללכת על אופציה חינמית, נסו את וורדפרס.קום. זוהי פלטפורמת בלוגים שיש לה גם אופציה חינמית עם אפשרויות בסיסיות, ואם אין לכם תקציב – זו אפשרות קבילה לחלוטין.

בכל אופציה שתבחרו, תצטרכו ללמוד מעט איך מתפעלים את וורדפרס, מערכת ניהול התוכן שעליה אני ממליצה להקים בלוג. זה דורש קצת התעסקות, אולם עבור כתיבת פוסטים בסיסית, לא צריך ללמוד יותר מדי לעומק, והאינטרנט מלאה במדריכים, סרטונים והסברים לכל דורש.

צעד ראשון – קניית דומיין: אם אתם רוצים דומיין ישראלי, עם סיומת co.il (לחלוטין לא חובה), אתם יכולים לרכוש שם מתחם כזה באחד הרשמים המורשים בישראל. אני לא ממליצה ספציפית על אף אחד מהם ובאופן אישי לא מחזיקה דומיינים עם סיומת co.il.

אם אתם רוצים דומיין בחו"ל – נסו את namecheap. יש להם מחירים לא רעים וממשק נוח.אפשר גם בקלאודפלייר.

צעד שני – רכישת אחסון: הדיון בנושא "אחסון ישראלי או בחו"ל" הוא בלתי נגמר, ואין טעם להיכנס אליו כרגע. בסופו של דבר, השיקולים העיקריים הם מחיר ושירות. שירותי אחסון ישראלים הם תמיד יקרים יותר ביחס לחו"ל, ובחלקם השירות מחפיר – ואני מדברת מניסיון אישי רב שנים. אם אתם רוצים אחסון טוב בישראל, עם שירות מצוין, אני ממליצה על http (כן, זה השם שלהם). חלק מהאתרים שלי ושל הלקוחות שלי (בהווה ובעבר) מאוחסנים כאן, וזה אחסון איכותי.

אם אתם רוצים אחסון בחו"ל – גם כאן אני לא ממליצה לבחור בזול ביותר, זה אף פעם לא משתלם. שירותי אחסון כמו דרימהוסט או בלוהוסט הם לא מהמוצלחים. בוודאי שאל תקנו אחסון בגודדי או הוסטגייטור – מדובר בשירותים גרועים במיוחד. אני ממליצה על סייטגראונד – יש להם שרתים גם באירופה, השירות שלהם משובח והאבטחה שם מצוינת. בשביל בלוג בסיסי, אתם בהחלט יכולים לבחור בחבילה הזולה ביותר. שימו לב שבשנה הראשונה המחיר זול מאוד, אולם בשנה שלאחר מכן הוא עולה משמעותית. זה לרוב הדיל בשירותי האחסון השונים.

צעד שלישי – חיבור האחסון והדומיין: אתם לא חייבים לדעת שום דבר טכני ואפשר להיעזר בתמיכה של שירותי האחסון כדי לעשות את החיבור. זה לא מאוד מסובך, אבל צריך להסביר לאינטרנט איך למצוא את הבלוג שלכם, ולשם כך חייבים להגדיר את ה-DNS. כך, למשל, נראה מדריך שינוי DNS בניימצ'יפ – צעד אחרי צעד עם תמונות. אפשרי לגמרי ולא בשמים. כאמור, ישמחו לעזור לכם בתמיכה הטכנית של האחסון או רשם הדומיינים במידת הצורך.

צעד שלישי – הקמת הבלוג: גם כאן, אין צורך בידע טכני. כל שירותי האחסון הטובים מאפשרים הקמת אתר וורדפרס בכמה קליקים בודדים באופן אוטומטי – והמערכת תעבוד מיד בעברית. אתם לא צריכים לדעת שום דבר על מסדי נתונים או קוד. כך, למשל, נראה מסך ההתקנה של וורדפרס בסייטגראונד.

התקנת וורדפרס אוטומטית

אתם פשוט צריכים למלא כמה שדות, והמערכת תותקן תוך דקה או שתיים.

שירותי אחסון אחרים, שמנוהלים על ידי לוח בקרה בשם cPanel, מאפשרים התקנה מהירה של וורדפרס, והעיקרון הוא זהה – כמה קליקים, ויש לכם בלוג.

וזהו. אתם יכולים להתחיל לכתוב, בעצם. וורדפרס מגיעה עם תבנית ברירת מחדל שתומכת באופן מלא בעברית, ולא חסרות תבניות חינמיות נוספות (כמו אסטרה או אושן), שאפשר להתקין בקלות. את העיצוב אפשר לשנות גם לאחר מעשה וגם אחרי שיש כבר פוסטים כתובים בבלוג.

הסתבכתם? לא רוצים להתעסק בהקמת בלוג בעצמכם? צרו קשר ואשמח לעזור.

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!