[email protected] // 054-6566464

ביקורת תוכן: ניקוי עמוק לטובת קידום האתר

נכתב ב-30 בספטמבר 2023

תוכן טוב הוא אחד הפרמטרים החשובים בכל מה שקשור לקידום אתרים ומכירות. כשמנהלים אתר לאורך זמן, יש חשיבות עצומה לייצור תוכן איכותי, מעניין ורלוונטי עבור הגולשים, במטרה לתת להם מידע, לגרום להם לקנות וכמובן – להתברג במילות חיפוש פופולריות.

גם אם אתם מייצרים תוכן מעולה בשגרה, אתם בוודאי יודעים שלא משנה כמה התוכן מצוין – לפעמים הוא פשוט לא "תופס". סביר להניח שגם באתר שלכם יש אייטמים שאתם חושבים שהם נהדרים, אבל הם לא מקבלים טראפיק. מה עושים עם אייטמים כאלה? נעזרים בהם כדי לבצע ביקורת תוכן – פעולה חשובה שצריך לבצע מדי פעם בכל אתר אינטרנט, בייחוד כשמדובר באתר ותיק עם הרבה מאמרים, פוסטים וכו'.

ביקורת תוכן קידום אתרים

מהי ביקורת תוכן?

ביקורת תוכן היא תהליך של ניהול אתרים, שבו מבצעים מעין ספירת מלאי ומעריכים את התוכן שקיים באתר. גם אם התוכן שלכם היה מוצלח לפני כמה שנים, זה לא אומר שהוא רלוונטי גם היום. למשל, מדריכים כתובים או מצולמים למערכת כמו וורדפרס – המערכת והתפריטים משתנים כל הזמן, ויכול להיות שמה שכתבתם לפני שנתיים כבר לא רלוונטי. אולי דיווחתם על גירסה חדשה של מכשיר סלולרי כלשהו, אבל זה היה לפני כמה שנים והאייטם פשוט לא מעניין אף אחד יותר.

כשעושים ביקורת תוכן, בודקים את התוכן הקיים באתר, ומחליטים האם הוא עדיין בעל ערך. בודקים את הביצועים שלו, איך אנשים מגיעים אליו (אם בכלל) והאם הוא עדיין מדויק ורלוונטי.

ביקורת תוכן: שלב איסוף המידע

ראשית, כדאי להגדיר את מטרת הביקורת. האם זה לטובת שיפור ה-SEO? האם אתם רוצים להגדיל המרות או לידים? האם אתם פשוט רוצים לעשות ניקיון באתר ולפנות מקום באחסון? אולי אתם רוצים לשפר את איכות האייטמים או לסדר מחדש את ההיררכיה והניווט באתר?

לאחר שהחלטתם על מטרה, תצטרכו לארגן את התוכן שלכם בצורה מסודרת. למשל – בקובץ אקסל. כדאי ליצור את העמודות הנ"ל בטבלה:

  • לינק לאייטם (URL)
  • מחבר
  • כותרת
  • תאריך
  • סוג התוכן (פוסט, סרטון, אינפוגרפיקה)
  • מה מטרת התוכן (טראפיק, יצירת קישורים נכנסים, המרות וכו')
  • אורך האייטם (כמה מילים יש בו)
  • הערות

אם האתר ותיק מאוד, ייתכן שתרצו לעשות את העבודה בשלבים. למשל, לטפל בכל פעם באייטמים משנה מסוימת וכו'.

אחרי שסידרתם לעצמכם את התוכן בטבלה, תוכלו להשתמש בה כדי להיכנס לעבי הקורה ולבדוק את הביצועים של כל אייטם. אפשר להיעזר באנליטיקס כדי לבדוק מה האייטמים הכי פופולריים, מאין מגיעים אליהם, מה ה-Bounce Rate, כמה זמן הגולשים מבלים בכל עמוד וכו'.

יש מידע. מה עכשיו?

בטבלה שיצרתם, הוסיפו עמודה שבה תציינו מה אתם רוצים לעשות עם כל אייטם.

למשל, יש לכם כמה אייטמים פופולריים במיוחד? שקלו להוסיף להם טפסי יצירת קשר או CTA (קריאה לפעולה), שיניעו את הגולשים למטרות שחשובות לכם.

אייטמים שצוברים פופולריות לאחרונה, הם כנראה אייטמים טובים, ועדיין כדאי להעיף מבט, לראות שהכל מעודכן ולהוסיף אינפורמציה אם צריך.

אייטמים שהטראפיק שלהם צנח או נעלם לחלוטין, מן הסתם יצטרכו טיפול יסודי יותר. נסו להוסיף תמונות וגרפיקה, ציטוטים ממקורות רלוונטיים, טבלאות או גרפים, וכל חומר שיעמיק את האייטם ויגרום לגוגל להבין שהוא תוכן מעניין וחשוב. אל תדחפו מילות מפתח סתם, זה לא עוזר. נסו להוסיף שאלות ותשובות רלוונטיות, ופשוט הפכו את האייטם לטוב יותר.

אם אייטם לא התברג בכלל, נסו לכתוב את המאמר מחדש על אותו URL.

מאמרים או פוסטים שכבר לא יהיו יותר רלוונטיים – אפשר בהחלט למחוק. זה נשמע נורא, אבל למעשה, מחיקה של אייטמים לא רלוונטיים יכולה לשפר את ביצועי האתר במנועי החיפוש. לגוגל יש מנגנונים שבאמצעותם הוא מחליט שאייטם מסוים הוא בעל ערך נמוך, והוא יפסיק לסרוק אותו. בנוסף, גוגל לא סורק את כל העמודים באתר, ולכן חשוב לספק לו אתר אופטימלי לסריקה, למקסימום חשיפה.

חשיבותה של ביקורת תוכן מקצועית

ביקורת תוכן מקצועית מצריכה ידע בניתוח נתונים, הבנה מעמיקה בכלים השונים של גוגל, ויכולת כתיבה ועריכה של תוכן ברמה גבוהה. זה תהליך שגוזל לא מעט זמן ומשאבים, אבל אם עושים אותו נכון, הוא יכול לשפר משמעותית את מיקום האתר במנועי חיפוש ואת פעילות הגולשים בו. סביר להניח שלא תוכלו לבצע ביקורת תוכן אופטימלית בעצמכם, מה גם שעין חיצונית על האתר בהחלט יכולה לשפר את התהליך. לכן, מומלץ לפנות לאשת מקצוע לביצוע ביקורת תוכן.

מעוניינים בביקורת תוכן? צרו קשר ואשמח לעזור

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!