[email protected] // 054-6566464

חיפושים בגוגל ללא הקלקות – Zero-Click Searches

נכתב ב-4 באוגוסט 2023

מי שעוסק בקידום אתרים או בניהול אתרים, כבר יודע שהבינה המלאכותית משפיעה על הדרך בה אנשים מחפשים וצורכים מידע, וגם על יצירת המידע עצמו. אין ספק שמדובר במפץ גדול שתוצאותיו עדיין לא ברורות, וכבר עכשיו בוודאי יש אתרים שחווים ירידה בטראפיק,מכיוון שאנשים שואלים את ChatGPT שאלות, במקום את גוגל.

אבל המגמה של אובדן טראפיק אורגני לא חדשה בכלל, ולמעשה מי שאשמה בו בעיקר זו דווקא גוגל.

חיפושים ללא הקלקות

יש הרבה חיפושים שמבוצעים בגוגל שמסתיימים בלא כלום. הם נקראים Zero-Click Searches. כלומר, המשתמש מחפש אבל לא מקליק על שום דבר.

כמה חיפושים כאלה יש? אולי תופתעו לשמוע – אבל רוב החיפושים בגוגל נגמרים בלי קליקים. מעריכים כי שנת 2019 היתה השנה הראשונה שבה למעלה ממחצית החיפושים בגוגל הסתיימו ללא קליקים. מדובר על כ-60% ויותר של חיפושים מתים, שלא מביאים טראפיק לשום אתר.

למה זה קורה?

יש כמה סיבות לחיפושי אפס-קליק: האשמה העיקרית היא, כאמור, גוגל. לפני כמה שנים היא הכניסה את ה-snippets – תקציר מידע שמופיע בראש תוצאות החיפוש כששואלים שאלה. למשל, אם נבצע שאילתא על החסרונות של גוגל אדסנס, נקבל את זה בחלק העליון של עמוד התוצאות:

סניפטס בחיפוש גוגל

גוגל גם מספקת תשובות מיידיות לשאלות של חישובים, המרות מטבע, גרפים של מניות ועוד. כלומר, הרבה מהחיפושים לא מצריכים קליק על כלום, והיוזר ממשיך בדרכו. עוד סיבה: בחיפושים לוקאליים ("שכפול שלטים בחיפה"), גוגל מציגה מיד מספרי טלפון ופרופילים של גוגל מיי ביזנס והטראפיק עובר לשם.

וכמובן, ייתכן שהמשתמש לא קיבל תוצאות טובות, לא ניסח טוב את השאילתא, ולכן הוא יעשה חיפוש חדש.

נושא הסניפטס בעייתי במיוחד. גוגל מחליטה על דעת עצמה את מי לשים שם. מצד אחד, זה יוצר נראות יפה ומרשימה של המותג וזה כביכול מקום ראשון בחיפושים. מצד שני, זה גורם לכך שהמידע מוצג מחוץ לאתר והמשתמש לא צריך להקליק. הוא קיבל את המידע והוא ממשיך הלאה.

התופעה הזו רק תחמיר ומקדמי אתרים יצטרכו להתמודד איתה. אגב, זו אחת הסיבות למה כדאי להתמקד בחיפושי זנב ארוך.

 

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!