חזרה לשנות ה-90: על KSP, הוטלינקינג ו-SEO
נכתב ב-24 באוגוסט 2023
ב-TheMarker פורסם אייטם מעולה ואף משעשע – מספר אתרי סחר בתחום האלקטרוניקה והמחשבים נתפסו בגניבת תוכן מהאתר של KSP. ולא רק שהם גנבו את התוכן, הם גם ביצעו Hotlinking לתמונות שהם גנבו. בתגובה, KSP כמובן איימו לתבוע, אבל בינתיים החליפו את כל התמונות ללוגו של KSP, כך שבאתרים שגנבו את התוכן הוצגה תמונה של KSP במקום תמונת המוצר.
מה זה הוטלינקינג?
מדובר, הלכה למעשה, בגניבת משאבי מחשוב. החברות שהעתיקו את התוכן מ-KSP, לא רק עשו קופי פייסט, אלא גם העתיקו את התמונות של המוצרים. במקום להעלות אותן לשרתים שלהן, במפגן מרהיב של טמטום ועצלנות, הן בעצם העתיקו את הקוד של התמונה, מה שיצר מצב שבו האתר הגונב הציג תמונה שמאוחסנת בשרתים של KSP.
בשנות ה-90 זו היתה פרקטיקה מקובלת, מכיוון שזה חסך מקום בשירותי האחסון של האתר. התמונה נמצאת בשרת אחר, ורק "קוראים לה" מהאתר שלנו.
במובנים מסוימים, הטמעה של סרטון בימינו, למשל, זו פעולה דומה. הסרטון נמצא בשרתים של יוטיוב, ואנחנו קוראים לו מהאתר שלנו. הגולש רואה הכל במקום אחד.
רבדי הטמטום של הפעולה הזו די מרשימים: קודם כל זו גניבת תוכן. יש גם את גניבת המשאבים של השרת של KSP. הרבה חנויות שמשתמשות באותן תמונות יוצרות עומס על השרתים של KSP ומפריעות למי שגולש באתר שלהם.
ויש עוד רובד – נושא ה-SEO. יצא לי לקדם לא מעט אתרי סחר, והפרקטיקה האווילית של העתקת תיאורי מוצרים רווחת מאוד – במיוחד בתחום האלקטרוניקה והמחשבים. זה שילוב של עצלנות וקמצנות, שיוצר ירייה מרהיבה ברגל.
גוגל מזהה מצוין שמדובר בתוכן מועתק. הוא יודע מתי התוכן המקורי עלה, והוא יודע שהתוכן הגנוב עלה לאחר מכן. מי שמעתיק תיאורים של מוצרים, פוגע בקידום האתר.
יתרה מכך, תיאור מועתק לא נותן שום ערך מוסף לגולש. תיאורי המוצר של KSP אינם מהמוצלחים, יש בהם שגיאות והם גם נראים מתורגמים בגוגל טרנסלייט בחלק מהמקרים.
ב-KSP הולכים על כמות, לא על איכות, ובליל המוצרים שהם מציעים רק מחמיר את התופעה.
קידום חנות אינטרנטית הוא עבודה לא קלה, וככל שהשוק תחרותי יותר, ככה יותר קשה להתברג. לא פלא שהרבה חנויות מסתמכות רק על קידום ממומן – זה הרבה יותר קל. אבל כשלקוח מגיע לקנות מוצר והתיאור שלו לא מזמין, לא מסביר ואפילו ביזארי, הסיכויים שהוא ירכוש את המוצר יורדים.
זה גם לא נגמר בתיאורי מוצרים. חנויות קטנות צריכות לייצר עוד די הרבה תוכן כדי להתברג היטב בתוצאות העליונות של מנועי החיפוש – מאמרים, חדשות, עדכונים, סרטונים ועוד. ויש עוד כל מיני רבדים ל-SEO שקשורים לביצועים של האתר, למבנה שלו וכו'.
אם יש לכם חנות אינטרנטית, אני מציעה לכם לא לעגל פינות של תיאורי מוצרים, להשקיע בהם, לכתוב אותם היטב, להסביר על המוצר בפירוט ולתת כמה שיותר אינפורמציה. אל תעתיקו, אל תתרגמו אוטומטית ואל תג'נרטו על עיוור. אם אתם לא יודעים לכתוב – קחו אשת מקצוע.