יצירת תמונות סטוק באמצעות מידג'רני – מדריך
נכתב ב-24 בינואר 2023
באמת שכלי הבינה המלאכותית טסים במהירות האור. רק לפני שלושה חודשים, תהיתי בפוסט בבלוג שלי אם הבינה המלאכותית תהרוג את תמונות הסטוק. זה היה עוד לפני שמידג'רני השתלט על זירת מחוללי התמונות באמצעות AI, ולרגע קצר מאוד, DALL-E היה הכוכב המוביל. כבר אז אפשר היה להפיק תוצרים נחמדים מאוד, אבל היה נראה שיש עוד כברת דרך שה-AI צריך ללכת בה. זמן קצר לאחר מכן, מידג'רני עידכנו את מחולל התמונות שלהם, והיה ברור שכן, אנחנו כבר שם – אין ממש צורך לקנות תמונות סטוק יותר, ואפשר לייצר כמעט כל תמונה רלוונטית באמצעות בינה מלאכותית.
למה צריך תמונות סטוק לניהול אתרים ובלוגים?
האמת היא שלא כל אתר צריך תמונות סטוק. חנויות אינטרנטיות, למשל, צריכות בעיקר תמונות של מוצרים – ואלה תמונות שממילא צריך לצלם או לקחת מקטלוגים קיימים. יש גם יוצרי תוכן שמצלמים את כל התמונות והסרטונים שלהם בעצמם, וזה חלק מהמיתוג שלהם. ועדיין – כמעט כל אתר או בלוג יכולים לעשות שימוש בתמונות סטוק. התמונות האלה לרוב מתאימות כתמונות אווירה במאמרים ובפוסטים. באופן עקרוני, מומלץ להזין תמונה בכל פוסט שמעלים לאתר, מכיוון שזה מושך את העין של המשתמשים ושובר את הטקסט. מעבר לכך, ויותר קריטי, חייבים תמונה לטובת שיתוף במדיה חברתית. אם תשתפו לינק בלי תמונה, הרשת החברתית תיקח תמונת ברירת מחדל מהאתר או שהלינק יעלה בלי תמונה בכלל – וזה יוריד משמעותית את כמות הקליקים שתקבלו.
עד היום, אפשר היה לרכוש מנוי לאתר שמוכר תמונות סטוק, ובשנים האחרונות יש פריחה במאגרי תמונות חינמיים, שמהם אפשר לקחת תמונות ללא תשלום, ולרוב גם בלי לתת קרדיט. אלה מודלים לגיטימיים לחלוטין, והם כנראה לא ייעלמו לגמרי מהנוף בזמן הקרוב, אבל יש איתם כמה בעיות, שנפתרות נהדר עם מידג'רני.
החסרונות של תמונות סטוק סטנדרטיות
למרות קיומם של מאגרים חינמיים, תמונות סטוק טובות עולות כסף, ומנוי למאגרי הסטוק הוא לרוב לא עניין זול במיוחד. בנוסף, החמדנות של המאגרים הללו הביאה אותם ליצור מודלים לא משתלמים למנויים. למשל, בחלק מהמקרים אתם צריכים לשלם סכום חודשי, שמאפשר לכם להוריד X תמונות באותו חודש. אם לא ניצלתם את המנוי – לא תקבלו החזר על הקרדיטים שנותרו, והם לא יעברו לחודש הבא. בנוסף, מאגרי הסטוק יוצרים בכוונה בלבול בדרך שבה מתומחרות התמונות. אתם משלמים בדולרים, מקבלים קרדיטים, וכל תמונה עולה כמות שונה של קרדיטים – ככה קשה להבין כמה עולה כל תמונה. אין כמעט מאגר היום שמאפשר לשלם פר תמונה – אתם חייבים לקנות חבילה או לשלם על מנוי, ולרוב בעלי האתרים זה דיל לא משתלם.
מאגרי התמונות החינמיות (כולל מאגרים ברשיון Creative Commons, כמו וויקימדיה קומונס, שלא מספיק אנשים עושים בו שימוש) פותרים את הבעיה הזו והם נחמדים מאוד, אבל אתם בוודאי יודעים שאין מתנות חינם. כלומר, כן, יש תמונות בחינם, וחלקן חביבות מאוד ושמישות, אבל האיכות בדרך כלל לא מרהיבה, התמונות גנריות וחוזרות על עצמן, ובגלל שכולם משתמשים באותם 3-4 מאגרים פופולריים ומחפשים את אותן תמונות – אנחנו מקבלים העצמה של תופעת "הנושפת בסביון" (עידוק, באמא שלך תשים כבר HTTPS, למען השם) – מלא מלא פוסטים שמשתמשים באותן תמונות ארורות ונדושות. למאגרים האלה אין אינטרס לשפר את המבחר, מכיוון שרובם ככולם עובדים על מודל של שיווק שותפים (אפיליאייט מרקטינג) וינסו לדחוף לכם תמונות סטוק ממאגרים בתשלום כשלא תמצאו מה שחיפשתם.
וזו עוד נקודה, כמובן – במאגרים החינמיים לא תמצאו תמונות מעניינות, במיוחד כשהצורך שלכם ספציפי או כשאתם כותבים על נושא נישתי. וכאן נכנס לתמונה מידג'רני – שבאמצעותו אפשר לייצר תמונות סטוק ספציפיות, ממש לפי דרישה וצורך. כך, גם אם לא מצאתם במאגרי הסטוק תמונות שמתאימות לכם, תוכלו פשוט לייצר אותן בעצמכם. אין ספק שמחוללי תמונות ב-AI, כבר בשלב הזה, הם כלי מעולה שמסייע בניהול אתרים.
כתבתי גם מדריך מידג'רני למתחילים שלא מכירים את המנוע בכלל, אבל המאמר הזה מניח שאתם רשומים למידג'רני ויודעים להשתמש בכלי ברמה בסיסית.
איך מייצרים תמונות סטוק עם מידג'רני?
כמו בהרבה מקרים אחרים, זה בעצם הכל בפרומפט. החוכמה היא לדעת מה לבקש ממידג'רני כדי לקבל תמונת סטוק טובה. למשל, זה מה שמקבלים כברירת מחדל אם מבקשים ילד/ה נושפת בסביון (קצת תחושה של גטו ורשה, הייתי אומרת):
הנה תמונות שנוצרו עם פרומפט מדויק יותר:
זה, אגב, לא בדיוק מה שרציתי, ולמרות כמה נסיונות לא קיבלתי בדיוק מה שדימיינתי. וזה חלק מהעניין כאן – מידג'רני הוא כלי מדהים, אבל רחוק משלמות, והוא מצריך הרבה סבלנות ונסיונות. עם זאת, כשמדובר על תמונות סטוק לקישוט, בדרך כלל לא צריך להיות קטנוניים ואפשר להסתדר גם עם תוצרים לא מדויקים.
בחלק מהמקרים צריך להשתמש בפרמטרים (עד לא מזמן קראו לזה Switches) – שני מקפים שמוסיפים בסוף הפרומפט, עם פקודה כלשהי. הנה דוגמא לפרומפט עם פרמטר:
/imagine a woman riding on a horse – -ar 3:2
במקרה הזה ביקשתי תמונה בפרופורציות של 3:2. יש לא מעט פרמטרים כאלה, שמאפשרים לדייק את התוצר של המנוע.
טיפים שימושיים לייצור תמונות סטוק עם Midjourney
פרופורציות: מידג'רני מייצר תמונה ריבועית כברירת מחדל, ולמרות שאין עם זה בעיה עקרונית, רוב התבניות לבלוגים תומכות דווקא בתמונה מלבנית לרוחב (כלומר, שהרוחב גדול מהגובה). אפשר להגדיר למידג'רני Aspect Ratio שמתאים לתמונה מלבנית, ואת זה עושים בשימוש בסוויץ' – -ar. למשל, אם תוסיפו בסוף הפרומפט ar 3:2 (אל תשכחו את המקפים), תקבלו תמונה מלבנית. אפשר גם להגדיר לו רזולוציה ספציפית, כמו 1920:1280.
תאורה וצבעים: אם לא תגדירו אחרת, מידג'רני נוטה לייצר תמונות באווירה כהה ואפלה. אם אתם צריכים תמונת סטוק יותר שמחה ומוארת, תצטרכו להוסיף לפרומפט פקודות תאורה כמו white background, bright lights, natural light וכן הלאה. אתם יכולים גם לנסות לבקש צבעים ספציפיים, כדי להתאים את התמונה לאתר ולמיתוג שלכם. למשל, בואו נבקש ממנו רובוט שעובד על מחשב בסטודיו לגרפיקה, בלי להגדיר תאורה.
a robot using a computer in a design studio – -ar 3:2
אפשר לראות שבאמת העסק יצא קצת חשוך, עם פלטת צבעים מאוד ספציפית (אתם תראו הרבה כתום בשימוש במידג'רני). ננסה את אותו פרומפט, אבל נוסיף white surroundings, natural sunlight, happy. אפשר לראות את ההבדלים הבולטים בין התמונות שהמנוע חולל.
סגנון יצירה: אתם יכולים להיות מאוד ספציפיים, ולהגדיר למידג'רני בדיוק מה אתם רוצים שיהיה בתמונה. זה לא אומר שהוא ימלא כל בקשה בדיוק נמרץ, אבל אם אתם מאוד דקדקנים בבחירת התמונות לאתר שלכם, כנראה שתצטרכו לנסות לא מעט פרומפטים עד שתגיעו לתוצר הרצוי. אישית, אני מאוד אוהבת לתת פרומפטים כלליים ולראות לאיזה כיוון הוא זורק אותי, ואם צריך – אז אני מחדדת את הפרומפט כדי שהתמונה תצא יותר לטעמי. במקרים של תמונות סטוק מופשטות, שמתארות מושגים אמורפיים (שיתוף פעולה, הצלחה, רגשות אנושיים וכו'), המנוע יכול להביא הברקות שלא חשבתם עליהן בכלל.
מחלת המדיום שוט: מידג'רני מחבב מאוד את המדיום שוט, ובהרבה מקרים תקבלו תמונות "צפופות", שבהן כל הפריים מלא בפרטים. לפעמים זה מתאים, לפעמים לא. אם אתם צריכים משהו יותר מרוחק, ציינו בפרומפט long shot או shot from a distance או expansive view.
עדיין צריך פוטושופ: למשל, כדי לטפל בנושא התאורה הלא-קיימת, או כדי לחדד פרטים מסוימים, ואפילו כדי לחסוך בקרדיטים – אם לא בא לכם לעשות Upscale ולבזבז קרדיט (במיוחד אם זו תמונה למדיה חברתית שנצפית בעיקר בסלולרי), אז אפשר לחתוך את הריבוע הרצוי מהגריד הראשוני ולהשתמש בו עם קצת טיפול בפוטושופ.
טכנולוגיה, מחשבים, רובוטים, פנטזיה: מידג'רני, כברירת מחדל, יוצר תמונות שנראות כאילו יצאו ממשחק מחשב, עם גרפיקה שמתחילה להיראות מאוד מוכרת אחרי שמשתמשים במנוע זמן מה. זה יתרון וחיסרון. אם אתם מחזיקים אתר או בלוג שעוסקים בטכנולוגיה – הרווחתם. לא תצטרכו הרבה פרומפטים כדי לייצר תמונות מגניבות של רובוטים, מחשבים, גרפים, דשבורד ועוד שלל ענייני טכנולוגיה. גם בעלי חיים הוא מחולל לא רע בכלל, וגם תמונות של חפצים דוממים (אם כי הסגנון מאוד בולט בכל מקרה).
צילום מקצועי: נסו להוסיף לפרומפט ביטויים כמו studio shot או professional או commercial, ותקבלו תמונות שנראות כאילו צולמו בסטודיו מקצועי.
ידיים, עיניים, פחד אלוהים: מידג'רני עדיין מתקשה מאוד ביצירת ידיים ריאליסטיות, ולרוב יוצאות לו יצירות מלחיצות מאוד. קורה לפעמים עם עיניים. שימו לב, במיוחד אם אתם מנסים לייצר תמונות סטוק של ידיים מחזיקות מוצר כלשהו.
היעזרו ב-ChatGPT: אפשר לבקש מה-AI לעזור עם ה-AI. בקשו מ-ChatGPT פרומפט לתמונה, ונסו להזין במידג'רני את הפרומפט. אני לא משתמשת בשיטה הזו, אבל היא יכולה להועיל, במיוחד אם אתם לא שולטים באנגלית ברמה גבוהה.
תחסכו לעצמכם את הווריאציות: בעוד שה-Upscale עובד יפה מאוד ברוב המקרים, הרי שהווריאציות שמידג'רני מספק ממש לא מרשימות, ויוצרות מעין משחק של "מצא את ההבדלים" מרוב שהן דומות למקור. כבר עדיף לתת פרומפט נוסף במקום.
טקסטים: כמו מנועי AI אחרים, מידג'רני יודע בעיקר להוסיף ג'יבריש (אם כי לעתים קרוב בצורה מפחידה לטקסט שצריך להיות בתמונה). לפעמים זה מגניב ולפעמים זה מיותר. בדרך כלל אפשר להיפטר מטקסט לא רצוי באמצעות הוספה של no text לפרומפט. כדי להוסיף טקסט, תצטרכו לעבוד עם פוטושופ או תוכנה דומה.
לוגואים: מידג'רני עושה עבודה טובה למדי כשמבקשים ממנו תמונות שמבוססות על לוגואים של חברות. הנה הלוגו של טוויטר, בווריאציות מתבקשות: