[email protected] // 054-6566464

העברת אתר ישן לפלטפורמת וורדפרס – טיפים ודגשים

נכתב ב-26 באוקטובר 2016

העברת אתר לוורדפרס

העברה של אתר אינטרנט מפלטפורמה אחת לשנייה עלולה להיראות כמשימה מסובכת ומייגעת. לעתים, החשש מההעברה וחידוש, גורם לבעלי אתרים להיתקע עם אתר ישן ובעייתי, שלמעשה כבר לא משרת אותם כלל. אמנם, חלק ניכר מאתרי האינטרנט עובד על וורדפרס בימינו, אולם עדיין ניתן לראות אתרים ישנים, שנבנו במערכות קוד סגור גרועות, שגורמים לבעלי עסקים יותר נזק מתועלת. בין הבעיות של אתרים ישנים מאוד ניתן למנות: אי תאימות עם דפדפנים מודרניים, אתרים לא רספונסיביים (לא מותאמים לסלולרי), אתרים לא נגישים, אתרים מלאים לינקים שבורים ותוכן חסר ועוד.

אם החלטתם לחדש ולהעביר את האתר שלכם לוורדפרס, כדאי לתכנן את המעבר בצורה מסודרת ובאמצעות אנשי מקצוע מתאימים. הנה כמה טיפים חשובים להעברת אתר לפלטפורמת וורדפרס:

גיבוי כל התוכן באתר הישן

במידה שהאתר שלכם בנוי על מערכת קוד סגור, ייתכן ותיתקלו בקשיים בגיבוי האתר, וסביר להניח שאין לכם אפשרות כזו במערכת הניהול של האתר. אם אין לכם אפשרות גיבוי פשוטה, תצטרכו לגבות את האתר באמצעות FTP או גישה אחרת לשרת. הגיבוי צריך לכלול את כל העמודים של האתר, כולל תמונות, סרטונים וקבצים אחרים השמורים על השרת. אם אין לכם גישה לשרת, ניתן לגבות את האתר באמצעות כלים חיצוניים שונים, כמו HTTrack.

בדקו שיש לכם גישה לדומיין

ייתכן מאוד שיש לכם אתר, אולם הדומיין שלו בכלל לא בבעלותכם. חברות בניית אתרים לעתים רושמות את הדומיין על שמן, מה שיוצר תסבוכות וקשיים בעת העברת אתר ישן. ודאו כי הדומיין רשום על שמכם, וכי יש לכם גישה לרשם הדומיינים, על מנת שתוכלו להגדיר שם הגדרות רלוונטיות לאתר החדש לפי הצורך. ברוב המקרים, גם אם הדומיין לא רשום על שמכם, אבל שילמתם עליו, החברה שהקימה את האתר המקורי תעביר את הדומיין על שמכם על פי דרישה. במידה שיש בעיה או שהדומיין לא יכול לעבור לרשותכם, ייתכן שתצטרכו לקנות דומיין חדש.

בחינה ואפיון מחודש של התוכן באתר הישן

אם כבר מחדשים – זה הזמן לסקור את התוכן באתר, ולהכין אותו למעבר לאתר החדש. סמנו לעצמכם תכנים שאינם רלוונטיים יותר, תכננו סדר חדש בתפריטים וצרו תוכן חדש, עדכני ומעניין במידת הצורך.

אפיון האתר החדש

אפיון אתרי אינטרנט

גם אם יש לכם אתר ותיק ופעיל, זה לא אומר שצריך להעתיק אותו אחד לאחד. מה שהיה נכון ורלוונטי לאתר אינטרנט שהוקם לפני 6 או 8 שנים, לא בהכרח מתאים לאינטרנט של היום. אפיון אתר אינטרנט הוא תהליך חשוב, ששווה מאוד להשקיע בו זמן, מאמץ וכסף. בחנו את הסטטיסטיקות של האתר הישן, חשבו על מה שצריך לשפר ולחדש, על מה כדאי לוותר ואיפה נקודות החוזק והחולשה של האתר הנוכחי. בהתאם לכך, תכננו את האתר החדש.

רשימת הפניות (Redirects)

מבנה הקישורים של האתר שלכם ישתנה כאשר תעבירו אותו לוורדפרס. על מנת לשמור על המיקום שלכם בגוגל, יש להכין רשימה של הלינקים באתר הישן ולהגדיר לאן כל לינק יוביל באתר החדש. כך, כאשר מנועי חיפוש או גולשים יגיעו ללינק ישן, הם יופנו מייד למקום המתאים באתר החדש. במידה שמדובר בעמוד שנמחק ואין לו מקבילה מתאימה באתר החדש, אפשר להגדיר הפניה לעמוד הראשי של האתר. את ההפניות מגדירים בקובץ ה-htaccess בשרת, או באמצעות תוסף וורדפרס מתאים.

פיתוח האתר החדש – על גבי שרת פיתוח

האתר הישן צריך להישאר באוויר עד הרגע האחרון, שבו האתר החדש מאופיין, מוכן ומאושר. כך, בזמן שאתם עובדים עם מפתח האתרים שלכם, בוחרים תבנית וורדפרס, מאפיינים מחדש את האתר ומזינים את התכנים באתר החדש, אתם לא מאבדים מיקום בגוגל והלקוחות שלכם יכולים להמשיך ולהגיע אליכם. לשם כך, מפתח האתר צריך ליצור עבורכם סביבת עבודה זמנית, בה ניתן יהיה לבצע שינויים בקוד התבנית, להתקין תוספים, להריץ בדיקות ולהזין תכנים. לאחר שתסיימו את כל המשימות הנדרשות, המפתח יוכל להעלות את אתר הוורדפרס החדש לאוויר ולהסיר את האתר הישן. בשיטת עבודה זו, לא תיתקלו במצב שבו אין לכם אתר פעיל וזמין, ותוכלו לבצע את כל הפעולות הנדרשות באתר החדש בנחת, וללא לחץ.

השקיעו בשרת אחסון איכותי שמתאים לוורדפרס

אם הקמתם את האתר שלכם לפני שנים רבות, יש סיכוי טוב שהוא מתאחסן אצל החברה שהקימה אותו. מומלץ לאחסן את האתר החדש באחסון עצמאי ונפרד, על מנת שלא תמצאו את עצמכם כבולים לספק שירות אחד, ותוכלו לעבור אחסון בקלות במידת הצורך. חשוב לבחור אחסון שמתאים לאתרי וורדפרס, שגם יציע נפח מספיק להתפתחות עתידית של האתר. מומלץ להיעזר במפתח האתר שלכם לבחירת האחסון. טיפים לבחירת אחסון אתר אינטרנט.

למדו את המערכת

ודאו כי אתם מקבלים הדרכה על וורדפרס או למדו את המערכת בעצמכם באמצעות מאמרים וסרטונים הזמינים באינטרנט.

בצעו בדיקות לפני ואחרי השקת האתר

מזל טוב! האתר החדש באוויר? מצוין. למרות שעבדתם בשרת פיתוח והכל נראה בסדר, כדאי להשקיע בכמה בדיקות מקדימות ובדיקות לאחר ההשקה. מומלץ לבדוק שכל הפיצ'רים עובדים בצורה תקינה במחשב ובמובייל, שהאתר עולה במהירות, שאין לינקים שבורים ושגוגל התחיל לאנדקס את האתר.

מה הלאה?

וורדפרס היא מערכת מצוינת שהופכת את ניהול האתר לנוחה וקלה, גם למי שאין רקע משמעותי בניהול אתרים. חשוב להשקיע זמן ומשאבים בניהול שוטף של האתר, כולל תחזוקה ושדרוגים, טיפול בתקלות ויצירת תוכן חדש ועדכני. אתר לא מנוהל ולא מתוחזק לא ישרת אתכם בצורה מיטבית, ולמעשה יוריד לטמיון את כל מה שהשקעתם בהקמתו מחדש. אם אין לכם את הזמן או היכולת לנהל את האתר, יש מקצוענים שיכולים לסייע לכם בעניין.

 

ניהול אתרים - 25 שנות ניסיון ומקצועיות ללא פשרות!

צרו קשר והזניקו את האתר שלכם קדימה!