גוגל: תוכן המיוצר באמצעות בינה מלאכותית נוגד את הנחיות ה-SEO
נכתב ב-10 באפריל 2022
ניהול תוכן הוא חלק חשוב מאוד מתהליך קידום אתרים. הוא לא החלק היחידי, כמובן, אבל לאורך זמן הוא החלק שדורש הכי הרבה מאמץ והתעסקות – יש צורך ביצירת כמויות גדולות של תוכן איכותי לאתר, על מנת שיתברג היטב בתוצאות החיפוש בגוגל. זאת ועוד – אי אפשר להפסיק את יצירת התכנים. הפסקה ארוכה מדי בהעלאת תכנים חדשים לאתר תגרום להידרדרות שלו בתוצאות החיפוש. אלה הם החוקים הקשוחים של SEO – והמלכה האדומה מכירה אותם היטב.
אין קיצורי דרך בתוכן איכותי, אבל יש בהחלט מי שממשיך לחפש את הדרך הקלה יותר, ואחת השיטות הנפוצות בשנים האחרונות היא תוכן שמיוצר על ידי בינה מלאכותית (AI). בעברית לא ממש רואים את התופעה עדיין, מלבד באתרי זבל שמתורגמים מאנגלית, אבל שם מדובר בתוכן אוטומטי מתורגם, שייתכן שמבוסס על תוכן שמיוצר על ידי AI, אבל לא ניתן לדעת בוודאות. באנגלית, לעומת זאת, ובשפות לטיניות אחרות, אפשר בהחלט לראות כלים שמייצרים תוכן באמצעות בינה מלאכותית.
בחלק מהמקרים, מדובר בכלים המהווים משחק ובדיקת קונספט – מזינים משפט וה"רובוט" יוצר תוכן רנדומלי והזוי, שלעתים יכול לשעשע, ולעתים סתם נראה מטופש. אולם, כבר היום קיימים כלים לא רעים בכלל, שמייצרים תוכן בלחיצת כפתור. צריך רק לתת להם נושא, משפט מפתח או פסקה, להגדיר להם קווים מנחים – והופ, יש לכם ביד טקסט שבעין בלתי מזוינת נראה כמו משהו שאדם בינוני וסביר כתב. לפני זמן מה ניסיתי את Rytr, מתוך רצון להבין את המגמות בתחום התוכן מבוסס ה-AI, ואני חייבת להודות שהופתעתי לטובה. התכנים שיצאו מהכלי הזה לא היו ג'יבריש מטופש. הם לא היו סוגה עילית, ובוודאי שלא הייתי משתמשת בהם (לא מדובר בטקסטים שמספקים ערך לקורא בשום צורה), אבל הם היו קריאים וסבירים לחלוטין. טקסטים סתמיים, תפלים, לא מעניינים – אבל תקינים לשונית ולגמרי יכולים לתעתע.
ג'ון מולר, ה-Search Advocate של גוגל, הסביר שמבחינת מנוע החיפוש, תוכן שמיוצר על ידי בינה מלאכותית נחשב לספאם, ועלול להוביל לכך שאתר ייענש ידנית ויוסר מתוצאות החיפוש הרלוונטיות. את הדברים אמר מולר במהלך שיחה וירטואלית בנושא GPT-3 – (ראשי תיבות Generative Pre-trained Transformer) – מודל שפה המשתמש בלמידה עמוקה על מנת להפיק טקסטים שנראים כאילו נכתבו על ידי בן אנוש. מבחינת גוגל, מדובר בתוכן המיוצר באופן אוטומטי – תוכן שמנוע החיפוש לא אוהב.
מולר הסביר שטקסט מבוסס AI הוא אותו דבר כמו שכתוב מאמרים ושינוי מילים, שימוש במילים נרדפות או טריקים של תרגום – כל מיני תכסיסים לערבוב מחדש של התוכן באתר כדי לשוות לו מראה עשיר ומלא יותר. מולר מודה כי התוכן שמיוצר על ידי בינה מלאכותית כנראה מעט איכותי יותר לעומת הטריקים הישנים הללו, אבל עדיין מדובר בתוכן אוטומטי, שפסול בעיני גוגל.
עם זאת, לגוגל כנראה אין את הכלים הדרושים כדי להבדיל בין טקסט שנכתב על ידי בשר ודם ובין טקסט שיוצר על ידי מכונה. המשימה הזו עדיין נופלת על צוות אנושי, שצריך לבדוק אם הטקסטים עומדים בסטנדרטים, וברור לכולם שאין לשום צוות אנושי שום סיכוי שבעולם לכסות את כמות הטקסטים המטורפת שנוצרת באינטרנט בכל רגע נתון.